Tijelo djevojčice pronašla majka: Novi detalji tragedije kod Banjaluke

Tijelo djevojčice pronašla majka: Novi detalji tragedije kod Banjaluke

Tijelo djevojčice pronašla majka: Novi detalji tragedije kod Banjaluke

Četvorogodišnja djevojčica, pronađena je mrtva u automobilu u selu Donja Piskavica kod Banjaluke, a obdukcijom je utvrđeno da je umrla od toplotnog udara, odnosno usljed ekstremnog pregrivanja tijela.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci navode da je djevojčica u subotu oko 16.30 časova, bez znakova života, zatečena u parkiranom automobilu u dvorištu porodične kuće u zaseoku Dragičivići.

Kako saznajemo, djevojčicu je u vozilu pronašla majka, koja je u sedmom mjesecu trudnoće. Šokirana žena pokušala je da je reanimira dijete i pozvala je Hitnu pomoć koja je, nažalost, samo mogla da konstatuje smrt.

U selu saznajemo da je u vrijeme tragedije majka u kući uspavljivala mlađe dijete – sina. Kao i svakog dana djevojčica je u to vrijeme odlazila u kuću babe i djede, koja je 50 metara udaljena od njihove. Tako je bilo i ovaj put, ali se djevojčica navodno iskrala i otišla da se igra. Iako je u dvorištu imala mali bazen s vodom i pijesak, ona je navodno ušla u otključano vozilo u kome se igrala i preminula od toplotnog udara.

Kada se mlađe dijete probudilo majka je otišla po djevojčicu i tek tada je shvatila da ona nije u kući roditelja njenog supruga. Krenula je da je traži i zatekla ju je u automobilu, bez znakova života – kaže dobro upućeni izvor.

Prvi rezultati istrage ukazuju da se djevojčica igrala u vozilu, koje je bilo parkirano na suncu. Koliko je tačno provela u automobilu nije poznato, ali se pretpostavlja da se radi o dužem periodu.

Da bi došlo od smrtnog ishoda na visokoj temperaturi je morala da provede najmanje dva sata – kaže dobro upućeni izvor.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender