24. 09. 2021.
Zapadni mediji bolesno optužuju Đokovića i pokušavaju da ospore njegove rezultate

Zapadni mediji bolesno optužuju Đokovića i pokušavaju da ospore njegove rezultate

Zapadni mediji bolesno optužuju Đokovića i pokušavaju da ospore njegove rezultate

Nakon nastupa na Olimpijskim igrama se Novak Đoković našao na meti kritika sa svih strana.

Veliki šampion, najveći ikada u “bijelom sportu”, ostao je bez medalje u Tokiju pošto je izgubio u borbi za bronzu u singlu, a potom se povukao pred meč za bronzu miks dubla.

Upravo je taj potez natjerao mnoge strane medije da ospore šampiona kakvog je Đoković, iako mu u tenisu nema ravnog.

Međutim, rijetko ko je poput američkih medija rješio da napakosti srpskom teniseru. Oni su iskoristili Đokovićevu izjavu o mentalnom zdravlju i predstavili je u negativnom kontekstu.

– Sve je počelo odustajanjem čuvene američke gimnastičarke Simon Bajls sa Olimpijskih igara, nakon čega je mentalno zdravlje sportista bilo jedno od glavnih tema u Tokiju. Sam Novak Đoković je na jednoj konferenciji dobio pitanje o borbi sa pritiskom na terenu, kada je rekao: Pritisak je privilegija. Bez pritiska ne bi bilo profesionalnog sporta. Ako želiš da budeš najbolji, bolje ti je da počneš da učiš kako da se nosiš sa pritiskom. I kako da izdržiš teške momente. Uspio sam da razvijem mehanizam uz pomoć kojeg se borim protiv sve te buke i na terenu i van terena. Borim se protiv toga tako da mi to ne remeti koncentraciju. Imam osjećaj da posjedujem dovoljno iskustva, da znam sebe i znam kako treba da izađem na teren i da igram svoj najbolji tenis. Niko se ne rađa sa takvim sposobnostima. Sve to dođe s vremenom – kazao je najbolji teniser svijeta.

Mada Đoković nije govorio o slučaju Amerikanke, mnogi mediji sa zapada su njegove riječi iskoristili kao udar na Bajls. Pored Amerikanaca, čuveni “L'Ekip” je takođe uradio nešto slično u svom tekstu:

– Dok je američka gimnastičarka Simon Bajls odlučila da se povuče sa dva takmičenja na Olimpijskim igrama da bi sačuvala svoje mentalno zdravlje, Novak Đoković rekao je u srijedu da je pritisak ‘privilegija’ – navodi se u tekstu

Novinar francuskog lista se potom javno izvinio Đokoviću, ali tek pošto je šteta već bila na pravljena.

Upravo su takvi tekstovi podstakli veliki broj ljudi preko društvenih mreža da ospore igranje pod pritiskom Đokovića i njegovu priču o mentalnom zdravlju pošto je u borbi za bronzu nekoliko puta napravio poteze u izlivu bijesa, a potom nije želio da igra sljedeći meč.

Naravno, ima i onih koji cijene srpskog asa i koji osuđuju ove skandalozne napade poput poznatog britanskog novinara Džordža Belšoa.

– Moram da kažem da mi je žao Novaka Đokovića večeras. Očigledno je danas mogao da djeluje bolje, ali za njega su ovo bila prilično u**ana 24 sata. Osim toga, ova smiješna ideja da je on Simon Bajls ‘držao predavanje’ o suočavanju sa pritiskom je besmislena, ostavite ga na miru – napisao je novinar čuvenog Metroa, javlja srpskainfo.com

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender