SKANDAL! SEVERINA VREĐALA SRPSKOG PATRIJARHA: Slala mu preteće SMS! Tužilaštvo u Zagrebu pokrenulo postupak protiv nje

SKANDAL! SEVERINA VREĐALA SRPSKOG PATRIJARHA: Slala mu preteće SMS! Tužilaštvo u Zagrebu pokrenulo postupak protiv nje

SKANDAL! SEVERINA VREĐALA SRPSKOG PATRIJARHA: Slala mu preteće SMS! Tužilaštvo u Zagrebu pokrenulo postupak protiv nje

Poglavar SPC navodno je pre tri sedmice sve prijavio hrvatskom tužilaštvu. Poruke navodno slala na hrvatski broj koji je patrijarh koristio dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski i pretežno boravio u toj zemlji

Hrvatska pevačica Severina Vučković mesecima navodno uznemirava patrijarha srpskog Porfirija i šalje mu uvredljive i preteće poruke telefonom – SMS.

Kako se saznaje, poglavar SPC sve je pre tri sedmice prijavio hrvatskom tužilaštvu (DORH – Državno odvjetništvo Republike Hrvatske), koje je pokrenulo predistražni postupak protiv Severine, piše Srpski telegraf.

Počela da zove

Prema informacijama koje su beogradskom listu preneli sagovornici iz medijskih krugova u Zagrebu, uznemiravanje počelo je neposredno nakon Porfirijevog izbora u februaru.

Severina je poruke slala na hrvatski broj koji je patrijarh koristio dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski i pretežno boravio u toj zemlji. On nije reagovao sve do pre tri sedmice, kada je pevačica, videvši da on ne odgovora i da je čak prestao i da gleda poruke, nije počela i da ga poziva na taj broj (sada, inače, koristi i drugi pošto više ne boravi u Hrvatskoj).

– Dan-dva posle imenovanja za poglavara SPC počele su da stižu poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope (“Pope, pope, družiš se sa krimosima”) i piše bukvalno sve i svašta, koristeći takav rečnik koji normalan čovek ne može ni da zamisli (neke poruke su toliko bljutave i ogavne da smo odlučili da ih ne objavljujemo, prim. aut.). Porfirije u početku nije reagovao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva – kaže jedan od sagovornika iz Zagreba.

Kako prenose izvori iz Zagreba, patrijarh SPC je u tužilaštvu primljen na najvišem nivou i ceo slučaj je shvaćen veoma ozbiljno. Ne samo zato što se radi o poglavaru SPC već i zato što je sadržaj poruka koje je Severina slala takav da tu ima mnogo elemenata pretnje.

Bezuman postupak

Govoreći o motivu za ovakve bezumne postupke pevačice, naši sagovornici ukazuju da oni verovatno potiču iz mržnje zbog korektnih i dobrih odnosa koje patrijarh Porfirije ima sa Milanom Popovićem, s kojim ona vodi bitku oko starateljstva nad sinom Aleksandrom. Popović je poznat kao veliki dobrotvor Crkve, koji je pomagao u obnavljanju i opremanju srpskih svetinja u Hrvatskoj, između ostalog i nakon poslednjeg jakog zemljotresa. Porfirije je i krstio Popovićevog najmlađeg sina.

Povodom ovog slučaja, kontaktirali smo s menadžerom hrvatske pevačice Tomislavom Petrovićem, ali nismo dobili odgovore na poslata pitanja.

(Kurir.rs/Republika)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender