24. 09. 2021.
Jelena Trivan u srijedu dolazi na čelo Mtel-a

Jelena Trivan u srijedu dolazi na čelo Mtel-a

Jelena Trivan u srijedu dolazi na čelo Mtel-a

BANJALUKA – Jelena Trivan u srijedu, 15. septembra ove godine, preuzima funkciju generalnog direktora Telekoma Srpske (Mtel) na koju je imenovao Upravni odbor umjesto Marka Lopičića.

Foto: Capital/Agencije

CAPITAL je početkom mjeseca objavio da će Trivanova biti imenovana na pomenutu poziciju.

Lopičić je bio direktor Mtel-a od juna 2016. godine, a prije toga je bio izvršni direktor za korporativne poslove, još od 2007. godine kada je većinski paket Telekoma Srpske u privatizaciji kupio Telekom Srbije.

Nakon više od 14 godina boravka u Banjaluci, Lopičić će, kako nezvanično saznajemo, biti angažovan na drugim pozicijima u okviru Telekoma Srbije, gdje je i počeo karijeru 2000. godine na poslovima zastupanja u Sekretarijatu za pravne i opšte poslove, a potom i kao šef Službe za normative i kontrolu u Direkciji za budžet i kontrolu, a kasnije i šef Službe za pravnu podršku u Direkciji za usluge.

Trivan je diplomirala i doktorirala na Filološkom fakultetu u Beogradu. Radila je kao profesor srpskog jezika i književnosti do 1998. godine. Poslanik je u Narodnoj skupštini Republike Srbije od 2007. godine i član Odbora za evropske integracije i Odbora za kulturu i informisanje.

Od januara 2015. godine je direktor, glavni i odgovorni urednik Službenog glasnika Srbije, a od 2018. godine i predsjednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije koji je u junu ove godine predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao ordenom Karađorđeve zvezde trećeg stepena, koji se povodom Vidovdana tradicionalno dodjeljuje zaslužnim institucijama i pojedincima.

CAPITAL: S. Šurlan

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender