17. 10. 2021.
Kondić o rebalansu banjalučkog budžeta: Podrška borcima i ulaganju u saobraćajnice

Kondić o rebalansu banjalučkog budžeta: Podrška borcima i ulaganju u saobraćajnice

Kondić o rebalansu banjalučkog budžeta: Podrška borcima i ulaganju u saobraćajnice

Rekonstrukcija i modernizacija saobraćajnica na području grada Banjaluka jedan je od osnovnih preduslova njenog daljeg razvoja i kreiranja povoljnijeg poslovnog ambijenta za privlačenje investitora, istakao Saša Kondić, odbornik u Skupštini grada i predsjednik GO SPS Banjaluka.

Kondić o rebalansu banjalučkog budžeta: Podrška borcima i ulaganju u saobraćajnice
FOTO: SPS

Autor: Slobodan Popadić19.Sep,2021. 

Komentarišući rebalans budžeta grada koji će se pred odbornicima naći 21. septembra, on je istakao da su ulaganja u infrastrukturu neophodan korak ka iskorištavanju svih potencijala koje Banjaluka ima, te da su kroz rebalans budžeta predviđena značajna ulaganja u rekonstrukciju i modernizaciju saobraćajnica i putne infrastrukture, te izgradnju mostova.

PROČITAJTE JOŠ

– To je svakako pohvalno uzmemo li u obzir sve neiskorištene potencijale koje Banjaluka ima, a koji već godina čekaju na bolju saobraćajnu infrastrukturnu mrežu. Posebno je pohvalna stavka kojom je predviđeno izdvajanje sredstava za rješavanje pitanja mosta u Česmi, na čiju izgradnju mještani čekaju godinama. To je egzistencijalno pitanje za mještane naselja Česma, jer bi ih povezao sa gradom i rasteretio saobraćaj na alternativnim pravcima.  Važan je i za djecu iz ovog naselja, jer više neće morati da putuju i do 15 kilometara kako bi došla do škole – smatra Kondić.

SPS će, kako ističe Kondić, dati podršku ovakvim izdvajanjima iz budžeta, a sve ono što može da donese dobrobit svim građanima ne treba da bude predmet političkih manipulacija.

– Bitno je da se realizuju projekti i da se radi na poboljšanju uslova života, a za nas je nevažno da li će to da predloži PDP ili SNSD. Podržaćemo svaki konstruktivan prijedlog, bez obzira iz koje političke opcije dolazi – poručio je Kondić.

Pored modernizacije i ulaganja u putnu infrastrukturu na teritoriji grada Banjaluka, u banjalučkom SPS naglašavaju da je potrebno pronaći modalitete i sredstva za veću zastupljenost boračkih kategorija u budžetskim izdvajanjima i socijalnom aspektu života, te najavljuju da će Klub odbornika SPS uputiti Skupštini prijedlog za veća izdvajanja za boračke kategorije.

– U tom smislu smatramo da je potrebno izdvojiti sredstva za direktnu pomoć borcima iz ruralnih područja, koji su nerijetko prepušteni sami sebi i na rubu siromaštva. Krucijalno pitanje u ovoj oblasti je rješavanje pitanja zaposlenja boraca, ali i članova njihovih porodica – kaže Kondić.

Podsjećamo, rebalansom budžeta grada Banjaluka predviđeno je 1.000.000 KM za rekonstrukciju i modernizaciju glavne ulice koja povezuje naselja Petrićevac i Motike. 

Isti iznost namijenjen je i za rekonstrukcijua i modernizaciju glavne ulice u Debeljacima, Prve kuljanske ulice i glavne ulice kroz Priječane.

Više od 1.000.000КM pripremljeno je i za modernizaciju drugih saobraćajnica na području grada Banjaluke. 

Za sanaciju Šargovačke ulice predviđeno je 600.000КM, dok je za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za most u Česmi izdvojeno 500.000 КM. Za izgradnju mosta u Rekavicama predviđeno je 300.000КM.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender