17. 10. 2021.
Odgođena sjednica Skupštine Grada

Odgođena sjednica Skupštine Grada

Odgođena sjednica Skupštine Grada

Predsjednik Skupštine grada Banje Luke Mladen Ilić odgodio je šestu sjednicu gradskog parlamenta, koja je trebalo da bude održana danas.

Kako je saopštio, odbornici koji čine skupštinsku većinu jutros su zasjedali i donijeli odluku da neće učestvovati u današnjem radu skupštine, te na taj način – Skupština Grada nema potreban kvorum za rad.

Dodao je da će se naknadno odrediti novi termin održavanja sjednice.

Podsjećamo, za današnju sjednicu bio je predložen dnevni red sa 67 tačaka, među kojima Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2021. godinu koji je za 17 miliona KM veći u odnosu na ovogodišnji budžetski okvir.

Na dnevnom redu sjednice bio je i niz drugih važnih tačaka, između ostalih, Nacrt prvog Urbanističkog plana Banje Luke, zatim preporuke o korištenju ćirilice, odluka o usvajanju Plana kapitalnih investicija Grada u periodu od 2021. do 2023. godine, odluka o smanjenju plate funkcionerima, o imenovanju Tima za izradu Strategije demografskog razvoja, više odluka o dodjeli u zakup poslovnih prostora pod posebnim uslovima, te više tačaka iz oblasti prostornog uređenja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender