17. 10. 2021.
Ima dovoljno soli za prve snježne padavine u Banjaluci

Ima dovoljno soli za prve snježne padavine u Banjaluci

Ima dovoljno soli za prve snježne padavine u Banjaluci

U toku su pripreme za predstojeću zimsku sezonu, a osim zaliha koje već imaju na stanju od prošle godine, grad planira da nabavi dodatnih 1.980 tona soli.

Iz Gradske uprave navode da su Programom rada Zimske službe, a koji je usvojila Skupština grada, za ovu namjenu predviđena sredstva u iznosu od 2.100.000 KM.

Kako su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve potvrdili za “Nezavisne novine”, u toku je ugovaranje sa dobavljačem soli za potrebe Zimske službe.

“Shodno tome, predviđena je nabavka 1.980 tona soli. S obzirom na to da protekle sezone nije bilo većih snježnih padavina, dio soli je ostao neiskorišten, te će biti iskorišten za rad Zimske službe u ovoj sezoni”, kazali su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Aleksandar Bajić, direktor “Čistoće”, rekao je da imaju dosta zaliha na stanju još od prethodne sezone, te da spremno dočekuju prve snježne padavine.

Dodaje da bi grad, bar koliko je on upoznat, uskoro trebalo putem poziva da odabere ovogodišnjeg dobavljača soli i obezbijedi dodatne količine za predstojeću zimsku sezonu.

Iz Gradske uprave navode da je prema Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini i Zakonu o putevima Republike Srpske, nadležni organ grada Banjaluka dužan organizovati rad Zimske službe, kao i održavanja prohodnosti puteva i ulica u zimskom periodu, počevši od 15. novembra tekuće do 15. marta naredne godine.

Kako navode, organizaciju rada Zimske službe, kao i nadzor nad obavljanjem zadataka, te izvođenjem radova na cijelom području grada, vrši Odjeljenje za saobraćaj i puteve.

“Zbog uslova na terenu, rad Zimske službe se organizuje za gradska i seoska područja. Gradsko područje obuhvata prohodnost 427 km ulica, dok seosko područje obuhvata 481 km lokalnih puteva”, kazali su iz ovog odjeljenja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender