17. 10. 2021.
Verbalni sukob Stanivukovića i Amidžića

Verbalni sukob Stanivukovića i Amidžića

Verbalni sukob Stanivukovića i Amidžića

Na zasjedanju šeste sjednice Skupštine grada Banjaluka došlo je do verbalnog sukoba između Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke i Srđana Amidžića, odbornika SNSD-a nakon čega je zatražena pauza od 10 minuta.

Stanivuković je Amidžića optužio da je uzeo sa računa grada 2,5 miliona KM pojedinim transakcijama.

Amidžić je zatražio pauzu od 10 minuta u ime SNSD-a kako bi gradonačelnik donio navodne dokumente Tima za reviziju u kojima piše da je on to uradio, sve sa datumima.

Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a, kazao je da zbog neisplaćivanja pomoći porodiljama i zdravstvenim radnicima u iznosu od 500 KM nije za usvajanje rebalansa budžeta.

”Od aprila i usvajanja budžeta nije isplaćeno ono što smo dogovorili, a vezano je za podršku porodiljama. Skupština grada je zauzela stav, 500 KM za svaku porodilju kada je u pitanju novorođeno dijete. Izostala je i podrška zdravstvenim radnicima. O kakvom Nacrtu mi govorimo, šta to mi usvajamo, za šta glasamo? Što čekaju sredstva za porodilje od aprila?”, upitao je Amidžić.

Istakao je da se o višku sredstava trebaju pitati i predstavnici mjesnih zajednica.

“Nacrt ne treba da piše ni Gradska uprava, ni odbornici, nego ljudi. Budžet treba biti prilagođen stvarnim potrebama”, naveo je Amidžić.

Stanivuković je na to Amidžića upitao gdje je bio prije četiri godine i zašto takav nije bio i ranije.

“Gdje je bila podrška porodiljama u četiri godine vašeg mandata, da li ste dali ijednu marku njima? Da li ste dali ijednu marku podrške zdravstvenim radnicima prošle godine u jeku pandemije”, naglasio je Stanivuković.

Naveo je da neusvajanje Nacrta rebalansa znači da će skupštinska većina pristati na to da ne raspodijeli višak od 17 miliona maraka svim građanima.

’’Nemate vi tu veliku ljubav prema nikome, osim prema svom kapitalu“, poručio je Stanivuković.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender