17. 10. 2021.
Ubjeđuju nas da smo LUDI I SLIJEPI” Stanivukovićeva savjetnica reagovala na fotografije hrane u UKC RS

Ubjeđuju nas da smo LUDI I SLIJEPI” Stanivukovićeva savjetnica reagovala na fotografije hrane u UKC RS

Ubjeđuju nas da smo LUDI I SLIJEPI” Stanivukovićeva savjetnica reagovala na fotografije hrane u UKC RS

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, pokazao je juče fotografije na kojima je, kako je rekao, hrana koja se porodiljama servira na UKC RS u Banjaluci. Ubrzo nakon toga oglasio se predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić koji je poručio da fotografije obroka koje je Stanivuković pokazao ne predstavljaju stvarno stanje u ovoj ustanovi. Obe izjave izazvale su brojne komentare.

“Ubjeđuju nas da smo LUDI I SLIJEPI" Stanivukovićeva savjetnica reagovala na fotografije hrane u UKC RS
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Mirna Savić-Banjac, savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku, sinoć je na Fejsbuku ostavila poruku koja upravo govori o ovoj temi

– Kao prvo, mali je ovo grad. Mnogo nas je ležalo na Kliničkom centru, mnogo nas se porodilo. Kao drugo, kako je moguće da neko pomisli da je za obmanu dovoljno staviti paralelne slike, slike koje nemaju veze sa obrocima u porodilištu? Kao, to je taj demant, drugačije fotografije? Kao treće, zašto tako revnosno, kao što branite funkcionere, ne branite i onaj čestiti dio radnika, jedino oni održavaju truli sistem da se ne raspadne? Kao četvrto, možemo mi izdržati mnogo. Nismo ni razmažene, niti smo išli u porodilište da kukamo ili izvoljevamo. I izdržale bismo opet, šta god treba. Samo, zaboravili ste najvažniju stvar. Zašto da izdržavamo onakvu hranu i uslove, a znajući da se godinama i godinama uplaćuje osiguranje baš u tu svrhu? Da ne moraju da se jedu onakvi obroci, da se spava bez posteljine, na dječijim madracima, tušira u onakvim kupatilima? Za koga da izdržavamo i gdje su pare ovog naroda? Kao peto, nikad ne bih reagovala, baš iz poštovanja prema zdravstvenim radnicima, ali ubjeđivanje da smo svi ludi i slijepi prevazilazi sve dosadašnje drske poteze – poručila je ona.

PROČITAJTE JOŠ

Poručila je da je neophodno da vladajuća većina u Skupštini traži da se svim porodiljama isplaćuje po 500 KM, “a ne da su iznosi 500, 700, 1000 KM i više”. 

– U ovako zrelom zahtjevu ogleda se snaga te čuvene i odgovorne politike iz prethodnih godina, taman kao bajka o Kliničkom centru sa najmoćnijom garažom i najsavremenijim nutricionističkim hrenovka-uslovima – napisala je ona.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender