27. 11. 2021.
STRAVIČNO! UNUK UBIO BABU SJEKIROM! Majka: Baba ga je vrijeđala, grdila i pljuvala! Rođak: Bio je čudan od malena, izbegavao je ljude

STRAVIČNO! UNUK UBIO BABU SJEKIROM! Majka: Baba ga je vrijeđala, grdila i pljuvala! Rođak: Bio je čudan od malena, izbegavao je ljude

STRAVIČNO! UNUK UBIO BABU SJEKIROM! Majka: Baba ga je vrijeđala, grdila i pljuvala! Rođak: Bio je čudan od malena, izbegavao je ljude

Veljko N. (18) uhapšen je zbog sumnje da je ubio majku svog oca Veru Nedeljković u selu Godačica kod KraljevaObjavljeno: 15.10.2021.

Tinejdžer Veljko N. (18) uhapšen je zbog sumnje da je u porodičnoj kući nakon kraće rasprave, navodno oko kotla, sekirom ubio svoju babu Veru Nedeljković (67) u selu Godačica kod Kraljeva.

Veljko n. uhapšen zbog sumnje da je sekirom presudio babi
Veljko n. uhapšen zbog sumnje da je sekirom presudio babifoto: J.S./Privatna arhiva

Stravičan zločin dogodio se u sredu oko 15.30 časova u prizemlju kuće u kojoj su živeli baba i unuk, a za vreme zločina, mladićeva rođena sestra bila je u svojoj sobi!

Pretnje

– Svađali su se isto kao i svakog drugog dana, a posle rasprave s babom, Veljko je iz dvorišta uzeo sekiru i uleteo u prizemlje kuće, a potom joj presudio s nekoliko udaraca u glavu – kažu meštani sela Godačica koji tvrde da se mladić istog dana svađao i sa sestrom.

kuća u kojoj se dogodio zločin nadomak kraljeva
kuća u kojoj se dogodio zločin nadomak kraljevafoto: Kurir/J.S.

Rođak porodice je za Kurir objasnio da se bakino zapomaganje čulo napolju.

– Baka je vikala, zapomagala, a dvojica komšija su potrčala ka dvorištu. Kada su ušli, ona je već mrtva ležala u lokvi krvi. Veljko je izašao iz dvorišta i rekao im : “Sad sam ja završio, pa vi zovite policiju!” – priča naš sagovornik i dodaje da je nakon zločina mirno otišao niz ulicu, ali ga je policija ubrzo uhapsila.

Veljko N. je, prema njihovim rečima, psihički nestabilan još od malena, ali da se nikad nije lečio.

– Često je pretio babi da će je ubiti i da ne može da je podnese. Bio je čudan od malena, izbegavao je ljude i njegovo ponašanje nije bilo kako treba. Porodica nije prihvatala da on ima problem, a otkako su mu roditelji otišli za Sloveniju, s bakom nije nalazio mir.

Brani sina

Danijela N., majka osumnjičenog kaže da je njen sin trpeo maltretiranje od bake, koja ga je često “vređala, grdila i pljuvala”.

majka uhapšenog u suzama opisuje porodične odnose i zašto je njen sin digao ruku na babu
majka uhapšenog u suzama opisuje porodične odnose i zašto je njen sin digao ruku na babufoto: J.S./Privatna arhiva

– Svađa s babom počela je oko toga što nije dala da se loži kotao. Bila je namćor, počela je da ga isteruje iz sobe, držala je panj u ruci, a njemu je kliknulo nešto u glavi. On je bio dete anđeo. Od kada mu se otac razboleo i u Sloveniji čeka operaciju srca, sve je počelo da ide nekako nizbrdo. Bio je nervozan, a s babom, očevom majkom, nikako nije mogao da se složi – rekla je ona i dodala:

– Ćerka je, od kako se tu doselila, stalno pokušavala da ih izmiri, ali u tome nije uspela. Žalio mi se na baku i pričao da se svađaju. Nikada nisam pomislila da bi do ovakve tragedije moglo da dođe. Ćerka je bila u sobi kada se ubistvo desilo, ali ništa nije mogla da uradi, jer se sve brzo odigralo.

Veljku N. je određeno zadržavanje do 48 sati.

Komšije 

Vera ga je othranila on joj presudio

Meštani sela Godačica, šokirani su zločinom koji se dogodio, a za ubijenu baku imaju samo reči hvale.

– Užasno, zaista da li je moguće da nekog hraniš, paziš, čuvaš i maziš i on ti presudi. Baba se bavila poljoprivredom, a zajedno smo išle na izlete. Pre nekoliko meseci imala je infarkt i jedva se izvukla, a eto unuk je ubi – kaže komšinica, dok druga dodaje:

– Imali su prodavnicu, obogatili se i to je bio život na visokoj nozi. Putovali su i slabo se družili sa meštanima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender