27. 11. 2021.
“ŠAROVIĆ JE KAO BABA TRAČARA” Kovačević poručio da prijetnje sankcijama neće spriječiti Dodika i SNSD u očuvanju Srpske

“ŠAROVIĆ JE KAO BABA TRAČARA” Kovačević poručio da prijetnje sankcijama neće spriječiti Dodika i SNSD u očuvanju Srpske

“ŠAROVIĆ JE KAO BABA TRAČARA” Kovačević poručio da prijetnje sankcijama neće spriječiti Dodika i SNSD u očuvanju Srpske

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević regaovao je na izjavu Mirka Šarovića da su Milorad Dodik i SNSD najveća prijetnja po mir i stabilnost u BiH.

"ŠAROVIĆ JE KAO BABA TRAČARA" Kovačević poručio da prijetnje sankcijama neće spriječiti Dodika i SNSD u očuvanju Srpske
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Kovačevič je za ovu izjavu, kao i izjavu Fahrudina Radončića da je potrebno uvesti sankcije Dodiku i svim ljudima koji prate njegovu politiku u SNSD, rekao da pokazuju da je to jedna uigrana politička kombinacija prizivanja međunarodne intervencije prema ljudima koji vode Srpsku i predstavljaju većinsku volju njenih građana i naroda.

– Kada je riječ o opoziciji iz Srpske, njima je to jedini način da dođu na vlast jer je očigledno da na demokratskim slobodnim izborima oni nikada ne mogu da pobijede Dodika i SNSD. Iz tog razloga njima jeste potrebna takva vrsta priče, da su Dodik i SNSD prijetnja po mir i stabilnost i da je njih, kako dalje kaže njihov kolega Fahrudin Radončić, potrebno sankcionisati i jednostavno skloniti u stranu, da Šarović bez podrške naroda dobije priliku da vodi Republiku Srpsku, na način na koji bi on vodio Srpsku – rekao je Kovačević.

On je istakao da su Šarović i lider SDA Bakir Izetbegović u potpunosti saglasni u tome da su prijetnja po mir i stabilnost Dodik i SNSD koji se bore za Republiku Srpsku.

PROČITAJTE JOŠ

– Dodik i SNSD žele da zaštite Srpsku, da sačuvaju sve ono što Srpskoj po Ustavu pripada, žele da vrate Srpskoj sve ono što su nam nezakonito oduzimali. Za njih prijetnja nisu ni stranci koji dolaze u BiH, donose katastrofalne, antiustavne, antidejtonske odluke kojima se Srpskoj oduzima poljoprivredno zemljište, šume, kojima imaju namjeru da nam oduzmu vode, vazduh i sve ono što se na bilo koji način zove Republika Srpska. To je za njih u potpunosti u redu, a mi koji želimo da se tome suprotstavimo, predvođeni Miloradom Dodikom, smo po njima prijetnja po mir i stabilnost u BiH – izjavio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, to je nešto potpuno strašno i skandalozno i što je u potpunosti odrođeno od naroda i građana Republike Srpske.

– Nas takve stvari i prijetnje sankcijama sigurno neće prepasti, neće nas pokolebati. Mi znamo šta je naš posao. Naš posao je da sačuvamo Republiku Srpsku, da Srpskoj vratimo ono što joj pripada, a Republici Srpskoj pripada sve ono što piše u Ustavu BiH, jedinom Ustavu koji je na snazi, koji je Republika Srpska kao strana prihvatila i potpisala 1995. godine u Dejtonu – poručio je Kovačević.

On je naveo da je “sada potpuno jasno zbog čega je bila bitna namjera Milorada Dodika i ljudi koji su uz njega da se nikada ne pristane na izmjene Ustava”.

– Sada ćemo tome konačno da se vratimo i nikakve prijetnje i sankcije nas u tome ne mogu pokolebati jer mi radimo za narod i građane Republike Srpske i samo su oni ti koji će nama moći na bilo koji način reći šta treba, a šta ne treba da radimo – rekao je Kovačević za RTRS.

Komentarišući izjavu Šarovića da je odgovor šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova prilikom nedavnog razgovora sa Dodikom o situaciji u BiH bio da, kako tvrdi, pređe na naredno pitanje, Kovačević je poručio da je to prilično komično.

PROČITAJTE JOŠ

– Imate Milorada Dodika koji sjedi sa Vladimirom Putinom, Si Đipingom, Viktorom Orbanom i sa mnogim drugim evropskim i svjetskim liderima, i imate Mirka Šarovića koji kao neka baba tračara bukvalno iznosi nekakve tračeve i daje pretpostavke o tome šta se negdje dogodilo ili nije dogodilo. Mirko Šarović ne zna šta se dogodilo na bilo kojem sastanku, nije nikada prisustvovao takvim sastancima, neće vjerovatno nikada ni prisustvovati – rekao je Kovačević.

On je istakao da je Dodik gradio izuzetno dobre odnose sa Ruskom Federacijom i da su Srpska i danas ima izuzetno dobre odnose sa Rusijom i da je Sergej Lavrov pokazao koliko poštuje i Dodika i Republiku Srpsku.

– Došao je u posjetu u sjedište institucija Republike Srpske u Istočnom Sarajevu. Time je pokazao na koji način uvažava i Milorada Dodika i Republiku Srpsku. Sreo se, naravno, prvom prilikom ponovo sa Dodikom iako su oni tvrdili da su zbog te neke navodne izmišljene afere “Ikona” narušeni odnosi. Vidjeli smo i po srdačnosti tog susreta da ti odnosi uopšte nisu narušeni – naglasio je Kovačević.

On je ocijenio da “građani i narod u Srpskoj vjeruju Miloradu Dodiku, da je Dodik imao ozbiljne razgovore i sa Lavrovom i sa nekim drugim ljudima u Rusiji.

– Ne treba uopšte bilo ko da sumnja da podršku naših prijatelja iz Rusije imamo i da, kao što je Dodik već rekao, Rusija neće ostaviti svoje prijatelje na cjedilu – naveo je Kovačević.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender