27. 11. 2021.
VUKANOVIĆ PISAO VUČIĆU “Dodik namjerava da žrtvuje narod i Srpsku”

VUKANOVIĆ PISAO VUČIĆU “Dodik namjerava da žrtvuje narod i Srpsku”

VUKANOVIĆ PISAO VUČIĆU “Dodik namjerava da žrtvuje narod i Srpsku”

Narodni poslanik Nebojša Vukanović pisao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog trenutne situacije u kojoj se nalazi Republika Srpska i u tom pismu, između ostalog, naveo da Milorad Dodik namjerava da žrtvuje cijeli narod i Republiku Srpsku.

VUKANOVIĆ PISAO VUČIĆU "Dodik namjerava da žrtvuje narod i Srpsku"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/GORAN ŠURLAN/RAS KOMBO

https://22a164418854b84c617254c44c2c799e.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.htmlAutor: Mirjana Radanović19.Okt,2021. 10:11 FacebookTwitterWhatsApp

Situacija u Republici Srpskoj ubrzano se komplikuje, postaje veoma zabrinjavajuća i alarmantna, kao posljedica loših poteza i destruktivne politike Milorada Dodika i njegovog SNSD-a. Nije mi cilj da nekog opanjkavam i ne pišem Vam zbog političke borbe već zbog crnih oblaka i opasnosti koja se nadvila nad Republikom Srpskom i svima nama, prijeteći da uništi ono što je sa mukom i uz velike žrtve stvoreno – stoji, između ostalog, u pismu koje je Vukanović uputio Vučiću.

On je naveo u pismu da niko Srpsku ne može spolja da uništi, kao što je ruše sistemski iznutra.

– Nedavno ste i sami izjavili da je doveden u pitanje i sam opstanak Republike Srpske, a vjerujem da ste svjesni ko je glavni krivac, šta je uzrok teške situacije i beznađa, jer niko spolja ne može uništi Srpsku ako nas izdajnici ne uruše sistematski iznutra. Situacija je otišla predaleko jer Dodik namjerava da žrtvuje cijeli narod i Republiku Srpsku, stavlja sve nas na kocku i kreće u opasnu avanturu povlačenja jednostranih poteza zvanu „povratak izvornom Dejtonu“, sa jednim ciljem – da amnestira sebe i svoje saradnike procesuiranja i odgovornosti za kriminal i zločine počinjene nad sopstvenim narodom – napisao je Vukanović.

“Apelujem na Vas zbog naroda, ne zbog nekog pojedinca, stranke, politike ili organizacije, da utičete na čovjeka koji je izgubio politički razum i kompas”

Dalje je upozorio na loše stanje u kojem se nalazi zdravstvo Srpske, te podsjetio i na aferu “Kovid ugovori”, koja je potresla Srpsku, a u sklopu koje je osumnjičen i priveden i bivši direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković. U pismu je Vukanović naveo da novac koji je Srbija uputila Srpskoj kao infrastrukturne donacije, misteriozno nestaje.

– Srpska je do temelja razorena i uništena, demografski, privredno, ekonomski, moralno, pretvorena u zarobljenu i praznu ljušturu u kojoj ništa ne funkcioniše i sve je podređeno samo jednom čovjeku i jednom centru moći u kome se donose sve odluke – piše u pismu upućenom Vučiću.

On je dalje upozorio na poteze koje najavljuje lider SNSD Milorad Dodik, kao što je onaj o vraćanju vojske RS.

PROČITAJTE JOŠ

– Dodik, kao nekad Martin Špegelj, javno prijeti da će uskoro u Srpskoj našom policijom i svojim pristalicama blokirati kasarne Trećeg Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, u kojima više od 90 odsto vojnika i oficira čine Srbi, i tako inicira nove varnice i sukobe među braćom, kao da nam nije dosta podjela i sukoba. Takođe nastoji da izradi neke nove pasoše i lične karte, izolujući nas tako od ostatka svijeta, pretvarajući Republiku Srpsku u novi pojas Gaze i Južnu Osetiju u srcu Evrope – navedeno je u pismu.

Ponavlja da izradom posebnih ličnih dokumenata Dodik zatvara vrata građanima Srpske od ostatka svijeta.

– Vjerujem da ni u Srbiju nećemo moći da uđemo preko Drine sa tim novim Dodikovim ličnim kartama i crvenim pasošima, koje namjerava izglasati u Narodnoj skupštini Srpske početkom novembra, a o ostatku svijeta da ne govorim- napisao je Vukanović.

Vukanović je upozorio da moćne zemlje prijete sankcijama zbog Dodikovih poteza.

– Apelujem na Vas zbog naroda, ne zbog nekog pojedinca, stranke, politike ili organizacije, da utičete na čovjeka koji je izgubio politički razum i kompas, da ne stavlja na kocku cijeli srpski narod sa ove strane Drine i Republiku Srpsku – piše u Vukanovićevom pismukoje je poslao na adresu predsjednika Srbije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender