27. 11. 2021.
Nešić o političkoj krizi i izborima “Ako moja kandidatura pomaže promjenama, NE BJEŽIM OD ODGOVORNOSTI”

Nešić o političkoj krizi i izborima “Ako moja kandidatura pomaže promjenama, NE BJEŽIM OD ODGOVORNOSTI”

Nešić o političkoj krizi i izborima “Ako moja kandidatura pomaže promjenama, NE BJEŽIM OD ODGOVORNOSTI”

Predsjednik DNS Nenad Nešić, rekao je da ako njegova kandidatura na predstojećim Opštim izborima pomaže promjenama u Republici Srpskoj ne bježi od te odgovornosti.

Nešić o političkoj krizi i izborima "Ako moja kandidatura pomaže promjenama, NE BJEŽIM OD ODGOVORNOSTI"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Govoreći o epilogu trenutne političke krize u BiH, Nešić je rekao da je, kao i u svakoj demokratiji, jedini epilog moguć na izborima.

– Do izbora će oni koji ovu krizu generišu još mnogo toga uraditi da bi je produbili i da bi na osnovu nje, dan nakon izbora, dobili šansu da mrcvare narod koji od njih takvih još uvijek nije pobjegao u inostranstvo. Ovaj put mislim da su se prevarili. Vrijeme se promijenilo. Na sceni su ljudi novog vremena i pobijedićemo ih. Vrijeme je za kraj političkog zagrljaja Bakira i Dodika koji nas sve davi – kategoričan je Nešić.

Dodao je da su ambicije DNS da Republika Srpska, osim što je najljepša na svijetu, taj epitet dobije i za druge oblasti.

“Vjerujem da čovjek, kada uđe u posljednju godinu pred penziju, ima pravo i na harmoniku.”

– Da krene putem najrazvijenijih, najmodernijih i najbržih država 21. vijeka. Zato smo mjesecima radili na programu “Za našu Srpsku” koji ćemo predstaviti cijeloj Republici Srpskoj. Ako moja kandidatura pomaže promjenama u Republici Srpskoj ne bježim od te odgovornosti. DNS i ja ne ulazimo u utakmice da se zagrijevamo kraj terena nego da pobijedimo. I pobijedićemo- poručio je Nešić.

Komentarišući pojedine navode da je prešao u opoziciju kako bi je “razjedinio”, Nešić je poručio da su to gluposti.

– To su gluposti. I to znaju i ti što ih izgovaraju i pišu. To su vam “div junaci” politike koji, kad se nađete spram njih,  prave se nevidljivi. Moja želja je da opoziciju ujedinimo, ja sam za to da napravimo jednu listu i izađemo u jednom frontu sa narodom i pobijedimo. I tu nema kalkulacija i takmičenja unutar opozicije. Ovo i nije obična politička utakmica. Ovo je boj za budućnost Republike Srpske. A u takve bojeve Srbi su uvijek išli sabrani- rekao je Nešić.

S obzirom na to da su posljednjih dana sve oči uprte u dešavanja u Prijedoru gdje su za 12. decembar zakazani izbori za gradonačelnika Prijedora, Nešić je izjavio da će kandidat DNS za pobjediti u Prijedoru za dobro promjena.

PROČITAJTE JOŠ

– I vrapci na grani znaju da je DNS prvi izazivač SNSD u Prijedoru. Mi ćemo u danima pred nama izaći sa kandidatom DNS za gradonačelnika Prijedora i očekujem podršku i zrelost opozicije. Neki od opozicionih prvaka su već najavili svoju sabornost i ja im se zahvaljujem. Svi su dobrodošli. DNS kandidat pobijediće za dobro promjena, Prijedora i Republike Srpske. To je racionalno ponašanje, a DNS je najracionalnija stranka. Da su izbori u Novom Gradu logično je da bi stali iza kandidata SDS – kazao je lider DNS.

Komentarisao je i posljednja dešavanja u zgradi Predsjedništva BiH kada je Milorad Dodik poveo harmonikaša.

– Vjerujem da čovjek, kada uđe u posljednju godinu pred penziju, ima pravo i na harmoniku. Što se mene tiče neka pjeva narednih godinu dana, ako mu to godi i ako ga sklanja od stvari koje proizvode okolnosti u kojima se Republika Srpska iseljava u inostranstvo, političari vlasti zarađuju na kiseoniku, guše se mediji i raspiruje mržnja naveo je Nešić u intervjuu za aloonline.ba.

Dodao je da će na ukupnu mržnju koja vlada na političkoj sceni DNS odgovoriti ljubavlju i planom za Republiku Srpsku.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender