19. 01. 2022.
Ilić: Ponosan na odluku Ustavnog suda RS

Ilić: Ponosan na odluku Ustavnog suda RS

Ilić: Ponosan na odluku Ustavnog suda RS

Tokom zasjedanja Skupštine grada dobili smo informaciju da je Ustavni sud RS donio odluku da su amandmani na budžet grada Banjaluka ustavni i ja sam ponosan na to, kao neko ko je zagovarao takvu politiku, rekao je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Prema njegovim riječima, želja mu je da se ovo realizuje u što skorijem periodu.

“Mislim da smo predložili jednu dobru stvar da se za sve porodilje i zdravstvene radnike isplati po 500 KM jednokratne novčane pomoći. Ono na čemu ćemo instistirati jeste to da to ne budu neki fiktivni iznosi, već da gradonačelnik to prihvati i isplati. Očekujem od njega da bude dovoljno korektan i kaže da je ovo dobra politika, te bude ispoštovana”, naveo je Ilić.

Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, rekao je da je na današnjem zasjedanju razmatrana bitna tačka, i to odluka  o imenovanju tima za pripremu demografske politike.

“Ova odluka će dobiti potpunu podršku svih odbornika. Svi smatramo da ovo treba podržati, ali je važno da ona ne ostane mrtvo slovo na papiru”, kazao je Topić.

Naglasio je da je gradonačelnik Stanivuković na zasjedanju poslao ružnu poruku kada je u pitanju pronatalitetna politika i isplata naknade za porodilje .

“Amandmani za isplatu naknade porodiljama su usvojeni  kao dio budžeta grada, a nisu realizovani. Smatram da je objašnjenje gradonačelnika  apsurdno jer on kaže da to nije urađeno zato sto nije napravljen Pravilnik koji uređuje isplatu. To je sramno i loša poruka, a porodilje su ponižene. Ovim se krše odluke Skupštine koje su obavezujuće “, kazao je Topić.

Naveo je da većina ne pristaje  na podjelu iznosa na dva dijela.

“Mi nismo protiv toga da se daju sredstva i za prvi rođendan djeteta ako grad ima dodatnih sredstava”, rekao je Topić.

Istakao je da se nada da zdravstveni radnici neće čekati na isplatu svoje naknade i da će gradonačelnik poštovati odluku Ustavnog suda RS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender