16. 01. 2022.
Slobodan Javor mogući kandidat vladajuće koalicije za gradonačelnika Prijedora

Slobodan Javor mogući kandidat vladajuće koalicije za gradonačelnika Prijedora

Slobodan Javor mogući kandidat vladajuće koalicije za gradonačelnika Prijedora

Slobodan Javor biće predložen kao jedan od kandidata za gradonačelnika Prijedora kao opšteprihvatljiv za sve političke subjekte okupljene oko Saveza nezavisnih socijaledmokrata (SNSD), izjavio je danas predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Saša Bursać.

Razgovor o zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije za ovu dužnost u Prijedoru su danas vodili predstavnici SNSD-a, SP-a, SPS-a, US-a, NPS-a, NDP-a, Demosa i Prve SDS.

“Neću sad reći da je izabran za kandidata. Još jednom ćemo se vratiti u baze svojih stranaka i, ako bude podrške, biće kandidat ispred svih političkih partija koje su ovdje. U toku iduće sedmice biće poznato to i formalno, očekujemo već početkom sedmice”, rekao je Bursać na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Odgovarajući na pitanje da li su u dogovoru o zajedničkom kandidatu i predstavnici PDP-a i grupe od šest većinski bošnjačkih stranaka okupljenih u Pokret za Prijedor, koji takođe učestvuju u lokalnoj vlasti u Prijedoru, Bursać je podsjetio da je PDP juče potpisao koalicioni sporazum sa drugom stranom (SDS-om i DNS-om), a da je Pokretu za Prijedor Javor prihvatljiv kandidat, te napomenuo da danas nisu prisustvovali sastanku i da će obaviti razgovore sa bošnjačkim korpusom o kandidatu za gradonačelnika.

Duško Miletić iz SPS-a podsjetio je da je ova stranka potpisala sporazum sa sadašnjom vladajućom strukturom u Prijedoru o podršci za kandidata za gradonačelnika na prošlogodišnjim izborima i da je, shodno tome, ova stranka učestvovala na vlasti u Prijedoru, a na bazi odluke centralnih organa SPS-a da svaka lokalna organizacija ima pravo odluke kako će i s kim sarađivati radi što boljeg pozicioniranja na lokalnom nivou.

“Glavni odbor SPS-a ima sjednice sutra i prekosutra u Bijeljini i tu će biti donesen konačni stav kako djelovati ubuduće”, naveo je Miletić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender