16. 01. 2022.
PROJEKTI NA ČEKANJU Stanivuković: Blokirano 40 miliona KM, imamo novac, a ništa ne možemo da platimo

PROJEKTI NA ČEKANJU Stanivuković: Blokirano 40 miliona KM, imamo novac, a ništa ne možemo da platimo

PROJEKTI NA ČEKANJU Stanivuković: Blokirano 40 miliona KM, imamo novac, a ništa ne možemo da platimo

Toliko su prolongirali rebalans budžeta, koji je 17 miliona KM veći, da će ove godine da propadne kupovina mamografa, izgradnja i procedure za centralno spomen obilježje, najveći grant Domu zdravlja, povoljniji javni prevoz za sve penzionere, sufinansiranje vrtića i mnogi drugi projekti koje smo planirali.

PROJEKTI NA ČEKANJU Stanivuković: Blokirano 40 miliona KM, imamo novac, a ništa ne možemo da platimo (VIDEO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, komentarišući odbijanje brojnih odluka i maratonsku sjednicu na kojoj se našao nacrt rebalansa, a koja je trajala rekordnih 40 dana.

– Na računu Grada nalazi se 40 miliona KM od kojih ni jednu KM ne možemo da utrošimo, jer su sve procedure, rebalans i određene odluke prolongirane ili odbijene – rekao je gradonačelnik.

Stanivuković naglašava da, uprkos činjenici da je na računu 40 miliona KM, Grad ne može da plaća čišćenje i održavanje puteva i ulica.

Dodaje da je skupštinska većina prolongiranjem rebalansa odbila izgradnju ulica kroz Debeljake, Kuljane…

– Koliko god da je čovjek snažan i prihvata da je takva politička situacija, ovakve stvari me bole kao čovjeka, kao Banjalučanina, koji je odrastao i živi u ovom gradu – rekao je Stanivuković.

On je dodao da je Grad do te mjere u blokadi da ne može da obezbijedi sredstva koja su planirana za doček Nove godine, pa nagležni već sada trebaju naći pomoć.

– Apsurd je imati novac, a ne možete ništa da platite. Zovu nas ljudi iz mnogih ulica i naselja, imaju mnoge probleme, a vi imate 40 miliona KM, a neko je odlučio da se to ne potroši. Sve ovo će se reflektovati na sljedeću godinu – rekao je gradonačelnik.

On je poručio da ipak neće odustati i da će vrlo brzo odlučiti koji su to naredni koraci.

– Moramo donijeti nove odluke. Ili da idemo u proteste i neku novu borbu ili da pitam “da li ne valja gradonačelnik koji je obezbijedio 17 miliona veći budžet ili ne valjaju oni koji to blokiraju” – rekao je Stanivuković.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender