10. 08. 2022.

Od avgusta prodato 100 karata za putovanja u svemir

Kompanija za svemirska putovanja Virdžin Galaktik objavila je da je od avgusta prodala oko stotinu karata za putovanja u svemir po cijeni od 450.000 dolara, prenijeli su američki mediji.

Prethodno je ta firma sveukupno prodala oko 600 rezervacija po cijeni od 200.000 do 250.000 dolara. Nova cijena “dobro je prihvaćena”, navodi se u saopštenju firme koja podsjeća da joj je cilj da proda 1.000 karata prije pokretanja prvog komercijalnog leta krajem 2022. godine.

“Idemo prema periodu poboljšanja flote s jasnim planom o tome na koji način povećati izdržljivost, pouzdanost i predvidljivost naših letjelica za komercijalne usluge tokom sljedeće godine. Potražnja za svemirskim putovanjima jako je velika, a mi upravo prodajemo karte brže nego što smo očekivali”, rekao je Majkl Kolglezijer, izvršni direktor Virdžin Galaktika.

Osnivač kompanije britanski preduzetnik Ričard Brenson prvi je milijarder koji se 11. jula vinuo u svemir letjelicom vlastite privatne firme. Realizovao je to prije Džefa Bezosa koji je u svemir poletio nešto kasnije u raketi Nju Šepard napravljenoj u njegovoj kompaniji Blu Oridžin.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender