10. 08. 2022.

SPS: Zakonski definisati i uvesti procedure testiranja na droge

SPS: Zakonski definisati i uvesti procedure testiranja na droge

SPS pozdravlja akcije MUP RS, Policijske uprave Banja Luka, usmjerene na spriječavanje zloupotrebe opojnih droga i predlaže uvođenje testiranja na narkotike za sva lica koja obavljaju funkcije u organima vlasti, navodi se u saopštenju Socijalističke partije Srpske – SPS.

  • Smatramo neophodnim zakonsko definisanje i razvijanje procedura, kojima bi se obezbjedilo da se lica koja obavljaju funkcije u organima vlasti, bez obzira na nivo vlasti i njihov hijerarhijski položaj povremeno i nenajavljeno kontrolišu na prisustvo droga u organizmu. Smatramo da su testiranja, ali i psihofizičke procjene lica koje obavljaju javne funkcije neophodna i izvodljiva, jer se obavljaju i za manje odgovorne poslove i zaduženja.

Nedopustivo je da Republikom Srpskom na indirektan način upravljaju službenici ili druga lica koja su istovremeno i konzumenti opojnih droga i da javne funkcije vrše pod uticajem narkotika. Još jednom pozdravljamo akcije MUP RS, puna podrška njihovom profesionalnom i odgovornom djelovanju.

Dogadjaji od prošlog vikenda ukazuju da u MUP RS postoje profesionalci kojima ne predstavlja problem procesuiranje konzumenata droga bez obzira što obavljaju značajne funkcije u vladajućoj stranci i organima vlasti – navodi se u saopštenju SPS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender