18. 08. 2022.

“Stigla nova generacija, ali Đoković će osvojiti 24-25 grend slemova”

Bivši britanski teniser Greg Rusedski je napravio kalkulaciju koliko će Novak Đoković osvojiti najvrednijih titula do kraja karijere.

Njegov proračun kaže da će to biti 24 ili 25 grend slemova, bez obzira na to što je stanovišta da je nova generacija tenisera došla.

“Mislim da će Novak osvojiti 24 ili 25 grend slem titula. U Australiji je uvijek favorit, mada sada ne znamo da li će igrati tamo. Ako osvoji titulu u Melburnu, imaće 21. grend slem. Gotovo je izvjesno da će osvojiti bar dva u godini, znači već smo na 22. U sezoni poslije toga bi mogao da doda još jednu ili dve titule… Dakle, to je negdje od 23 do 25 titula”, rekao je Rusedski.

Rusedski nema dilemu da li će Đoković biti bolji od Rafaela Nadala i Rodžera Federera, već hoće li oboriti rekord Margaret Kurt od 24 Grend slemova.

“Mislim da je njegov cilj da osvoji 25 titula, kako bi postao rekorder u svim kategorijama i samim tim najbolji svih vremena. Pročitao sam članak s izjavama Pita Samprasa u kojem je on rekao da je, na osnovu svega učinjenog, Novak već najbolji svih vremena”.

Nova generacija više ne kuca na vrata, već je stigla, što su pokazali pobjednik US opena Danil Medvedev i Završnog mastersa, kao i olimpijski šampion Aleksandar Zverev.

“Novak je favorit. Rodžer se oporavlja, govorio je o potencijalnom povratku tek na ljeto. Rafa ima taj problem sa stopalom. Novak je nevjerovatan. Pitanje je ko će ga zaustaviti. Mislim da to neće biti Nadal ili Federer. Njegovi najveći rivali su sada Zverev, Cicipas, Medvedev… Nova generacija je tu, ali Đoković ne želi da preda svoj tron”, zaključio je Rusedski.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender