09. 08. 2022.

Šeranić: Neprihvatljivo da se telefonski ne mogu zakazati pregledi u UKC RS, ministarstvo će to popraviti

Ministar zdravlja RS Alen Šeranić ocijenio je da je „neprihvatljivo“ da građani i pacijenti iz raznih dijelova Srpske ne mogu da telefonskim pozivom stupe u kontakt sa dežurnim osobljem ili ljekarima UKC RS i tako zakažu pregled.

Poslanik Tomica Stojanović (SDS) je upitao ministra zdravlja RS na koji način da se pacijenti iz raznih krajeva RS zakažu za termin u UKC RS s obzirom na to da se na fiksni broj 051 342 414 niko ne jaljva.

„Kako da se običan smrtnik zakaže za kontrolni pregled u UKC RS a da to nije na ovaj broj, na koji se u gotovo sto odsto slučajeva niko ne javlja. Ako se neko i slučajno javi nakon pedesetog pokušaja, onda vam kaže da nazovete za mjesec dana jer je sve popunjeno. Kada to i uradite nakon mjesec dana, opet vam se niko ne javlja i tako prolazi vrijeme. Za jednog momka koji boluje od epilepsije, lično sam zvao više puta i nema šanse da se dobije“, rekao je Stojanović.

Šeranić je odgovorio da mu je „žao“ što se to dešava.

„Ministarstvo će kontakrirati UKC i provjeriti načine zakazivanja. Molio bih vas i za konkretne informacije o tom slučaju, a nećemo provjeriti samo taj slučaj nego kako se generalno rade zakazivanja. Neprihvatljivo je da se to događa. Uložiću kapacitete ministarstva da se situacija popravi, ne samo u UKC nego i u drugim bolnicama ako se to dešava“, kazao je Šeranić.

Izvor: Mondo

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender