17. 08. 2022.

Početak radne sedmice donosi snijeg u RS i BiH

Nova radna sedmica trebala bi donijeti prvi snijeg u ovoj sezoni, ako je vjerovati meteorolozi.

“Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama ispočetka sa kišom i pljuskovima koji bi u poslijepodnevnim i večernjim satima prešli u susnježicu ili snijeg, osim na jugu zemlje. U višim područjima sutra sa snijegom”, stoji u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Slabije padavine su prije podne, a većina padavina je u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

“U Hercegovini prije podne jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuje kiša koja bi u večernjim satima prešla u susnježicu i snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 2°C, a najviša dnevna oko 6°C”, navodi se.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prije podne više sunčanog vremena je bilo na istoku i sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan-sedlo 6; Bihać i Prijedor 7; Livno i Sanski Most 8; Grude 10; Bugojno 11; Mostar, Sarajevo i Trebinje 12; Zenica 13; Banja Luka i Gradačac 14; Neum 15; Bijeljina i Doboj 16°C.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender