10. 08. 2022.

Dodik: Ne vode se pregovori u BiH, već samo u FBiH

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da Republika Srpska i njeni politički predstavnici ne učestvuju u pregovorima koji se posljednjih dana vode u Federaciji BiH među političkim partijama iz ovog entiteta.

“SNSD, a pretpostavljam i druge partije iz Republike Srpske, imaće šta da kažu posebno u vezi sa Domom naroda u FBiH, o kojem ne mogu da govore profesionalni Srbi poput Milana Dunovića i ostalih, koji su se uključili u proces predstavljajući se kao Srbi”, rekao je lider SNSD-a povodom navoda da se vode pregovori političkih partija u BiH. 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da “BiH ima problem sa velikomuslimanskim nacionalizmom čiji je glavni ideolog Bakir Izetbegović”.

“Priča o funkcionalnoj BiH je samo paravan za stvaranje muslimanske države na Balkanu, a svi koji se s tim ne slažu treba da budu kažnjeni. Zato Bakir Izetbegović poziva SAD da upotrijebe nešto ubjedljivije protiv Republike Srpske od sankcija”, rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da sankcije Dodiku nisu dovoljne i da se, kako kaže, mora uraditi nešto više i bolnije.

Dodik je upitao da li je Izetbegoviću na umu vojna intervencija i da li misli da će tako disciplinovati Srbe?!

“Poziv na intervenciju protiv Republike Srpske dokaz je da muslimani ne žele dijalog ni dogovor. To bi trebalo da bude jasno svima koji su se upetljali u ovu krizu”, rekao je Dodik.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender