17. 08. 2022.

Selak: Nulta tolerancija za korupciju

Selak: Nulta tolerancija za korupciju

SPS je usvojila političke ciljeve i smjernice među kojima važno mjesto zauzima politika nulte tolerancije prema korupciji i za te ciljeve ćemo se zalagati kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, poručio je predsjednik SPS Goran Selak povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

  • Nulta tolerancija i jačanje institucija koje se bave borbom protiv korupcije su ciljevi SPS i u narednom periodu predložićemo veći budžet za Specijalno tužilaštvo i angažovanje još najmanje pet specijalnih tužioca koji će raditi samo na predmetima korupcije. Zalažemo se i za osnivanje posebne jedinice za borbu protiv korupcije u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova RS kao i za posebnu obuku i edukaciju specijalnih tužioca i kriminalističkih
    inspektora koji moraju da budu u prvim redovima i koji treba da podnesu najveći teret. SPS pri tom daje snažnu podršku profesionalcima u policiji i tužilaštvu koji rade odgovorno i koji ne pristaju ni na kakve pritiske i ustupke – istakao je Selak.
  1. decembar se u svijetu obilježava kao Dan borbe protiv korupcije od 2003. godine, kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila Konvenciju UN protiv korupcije.
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender