09. 08. 2022.

CIK: Večeras preliminarni i nekompletni rezultati izbora za gradonačelnika Prijedora

Na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora do 11.00 časova je glasalo 6.459 birača ili 7,74 odsto, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH koja je prve, preliminarne i nekompletne rezultate najavila za večeras u 22.30 časova.

U saopštenju iz CIK-a se navodi da će prvi, preliminarni i nekompletni rezultati izbora biti dostupni na internet stranici.

Јutros u 7.00 časova je otvoreno 130 redovnih biračkih mjesta i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Na terenu su tri mobilna tima i jedan poseban kovid 19 mobilni tim.

U izvod iz Centralnog biračkog spiska za grad Prijedor je upisano 86.329 birača.

Biračka mjesta se zatvaraju večeras u 19.00 časova.

Kandidat koalicije DNS, SDS i PDP je Goran Predojević, SNSD-a Slobodan Јavor, Otadžbinske stranke Zoran Grbić, Lijevog krila Danijela Đurić, Kruga Marko Kaurin, Demokratskog centra Republike Srpske Zlatko Јosić, Re-balansa Miloš Јanjetović, SNS FBiH Lidija Radić i Radničke partije Ilija Mamić, a nezavisni kandidati su Mladen Unijat, Danijel Simatović, Vjekoslav Krneta, Slađana Radaković i Saša Stupar.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora raspisani su nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio ostavku na ovu funkciju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender