09. 08. 2022.

Izbori za gradonačelnika Prijedora: Prvi rezultati o odzivu u podne

Centralna izborna komisija BiH (CIK) saopštila je da će u podne objaviti prve podatke o odzivu na današnjim prijevremnim izborima za gradonačenlika Prijedora.

Podaci će biti dostupni na veb stranici CIK-a (www.izbori.ba), saopšteno je iz ove komisije.

CIK je potvrdio da je na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora jutros u 7.00 časova otvoreno 130 redovnih biračkih mjesta i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Na terenu su tri mobilna tima i jedan poseban kovid 19 mobilni tim, navodi se u saopštenju iz CIK-a BiH.

Na biračkom spisku je 86.329 birača, uklučujući i 608 registrovanih za glasanje u odsustvu koji pravo glasa ostvaruju lično na biračkom mjestu u Prijedoru i 2.851 onih koji će glasati putem pošte.

Na glasačkom listiću za izbor gradonačelnika Grada Prijedor nalazi se 14 kandidata.

Izborna ćutnja, koja je na snazi od juče u 7.00 časova, traje do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do večeras u 19.00 časova.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora sprovode se uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera, navedeno je u saopštenju CIK-a.

Kandidat koalicije DNS, SDS i PDP je Goran Predojević, SNSD-a Slobodan Javor, Otadžbinske stranke Zoran Grbić, Lijevog krila Danijela Đurić, Kruga Marko Kaurin, Demokratskog centra Republike Srpske Zlatko Josić, Re-balansa Miloš Janjetović, SNS FBiH Lidija Radić i Radničke partije Ilija Mamić, a nezavisni kandidati su Mladen Unijat, Danijel Simatović, Vjekoslav Krneta, Slađana Radaković i Saša Stupar, javlja Srna.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora raspisani su nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio ostavku na ovu funkciju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender