09. 08. 2022.

Skandalozan kraj istorijske sezone – Ferstapen je šampion svijeta

Maks Ferstapen, poslije velike drame je osvojio šampionsku titulu u šampionatu Formule 1.

Nevjerovatna sezona završena je pobjedom Maksa Ferstapena u poslednjem krugu nad Luisom Hamiltonom uz najbrži krug trke.

Koliko drame… Na tri kruga prije kraja je Luis Hamilton bio na korak od istorijske osme šampionske titule, a onda se Latifi zakucao u zid.

Start trke je obilježila sjajna reakcija Luisa Hamiltona i odmah je stekao prednost, potom “zaranja” Ferstapen, kasno koči i Hamilton izlijeće sa staze stiče ogromnu prednost van granica i vraća se na prvo mjesto.

Direkcija trke kaže da je sve bilo regularno jer je Maks bio previše agresivan, a potom je Luis uredno vratio nadoknađeno vrijeme i kako su krugovi odmicali tako je Hamilton povećavao svoju prednost.

Ubrzo Maks mijenja gume, Luis ga prati i to je značilo da će Serhio Peres izbiti na prvo mjesto. Pri povratku u “trku” Luis Hamilton je dao sve od sebe da obiđe Peresa koji je bio na starim istrošenim gumama, a ovaj pružio veliki otpor.

Malo agresivnije u krivinama, na “hairpin” dovoljno precizan i uz pomoć DRS vraća poziciju o Luisa Hamiltona koji je na kraju obišao Peresa i vratio poziciju 1, ali izgubio 7 sekundi prednosti nad Ferstapenom, javlja B92.

Maksu ni to nije bilo dovoljno, a Hamilton je nastavio da povećava prednost i već u 33. krugu došao do +5 sekundi prednosti uz novi najbrži krug trke, iako je Ferstapen vozio najbolja lična vremena.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender