09. 08. 2022.

U Srpskoj 18 novozaraženih, preminulo 9 osoba

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 144 laboratorijsih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 18 osoba.

Radi se o osam muškaraca i 10 žena, od kojih je jedna mlađe, 13 srednje i četiri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po sedam osoba je iz Banjaluke i Bijeljine i po jedna iz Kotor Varoša, Laktaša, Prnjavora i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je devet smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i tri žene, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Prijedora i po jedna osoba iz Banjaluke, Bijeljine, Doboja, Novog Grada, Oštre Luke i Petrova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 91.656 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.345 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirane su ukupno 365.322 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 511, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 181, a u ostalim bolnicama 330. Na respiratoru je 51 osoba (33 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 18 u ostalim bolnicama).

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender