08. 08. 2022.

Zbog snijega otežano odvijanje saobraćaja

Na magistralnom putu Sarajevo-Rogatica preko prevoja Romanija, zbog snijega i leda na kolovozu, saobraćaj se odvija otežano, dok je za teretna vozila obustavljen, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Zbog smetova u prekidu je saobraćaj na regionalnom putu Ulog-Klanci preko prevoja Morine.

Saobraćaj se, zbog snijega na kolovozu i poledice, odvija otežano na dionicama Mrkonjić Grad-Miliništa, Tisovac-Kneževo-Ugar, Šipovo-Novo Selo, Kola-Stričići-Čađavica, Trnovo-Foča preko Rogoja, Foča-Gacko preko prevoja Čemerno i Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled.

U Federaciji BiH /FBiH/ zbog sniježnih nanosa obustavljen je saobraćaj na putu Jablanica-Posušje, na dionici Blidinje-Rakitno.

I na ostalim dionicama u višim pređelima ima ugaženog snijega, dok se u nižim predjelima saobraća po pretežno mokrom kolovozu, uz moguću mjestimičnu poledicu, posebno na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Učestali su i odroni pa vozači treba da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnom putu Bistrica-Podgrab.

Od 6.00 do 20.00 časova zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području grada Prijedora.

Izmijenjen je režim saobraćaja na raskrsnici “Numera” u rejonu Gornje Čađavice, na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa /Žirovine/-Vrhovi, na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na putevima Bistrica-Podgrab, Kozarska Dubica-Draksenić-Jasenovac, Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, Kotor Varoš-Obodnik, Bistrica-Pale jedan i Bistrica-Podgrab jedan, Šipovo-Novo Selo, Dobro Polje-Jažići-Grajsoljci, Tedin Han-Križ, Ukrina-Gornja Vijaka, te u tunelu “Ugar” na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-Ugar.

Dolaziće do polučasovnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Šćepan Polje od 8.00 do 16.00 časova, a na dionici Jezero-Šipovo od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Zbog deminiranja biće polučasovnih obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci i na dionici lokalnog puta Laništa-Marković Polje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, za teretna vozila mase veće od 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, a na dionici Brod na Drini-Šćepan Polje za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se od 23.30 do 4.30 časova saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se od 22.00 do 6.00 časova preusmjerava na obilaznicu oko tunela, krug fabrike “Metaling”.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender