09. 08. 2022.

Skandal: Ponavlja se žrijeb za Ligu šampiona!

Veliki kiks desio se čelnim ljudima UEFA koji su bili zaduženi za sprovođenje žrijeba za osminu finala Lige šampiona, zbog čega će on biti ponovljen danas u 15 časova.

Naime, nakon što je najprije odlučeno da Benfika i Real Madrid budu prvi par, izvučeno je da je domaćin prvog meča drugog duela Viljareal, pa je trebalo da se vidi ko će Špancima da bude rival.

Međutim, tada je napravljena prva greška.

U potencijalne rivale Viljareala uvršten je i Mančester junajted, koji nije smio da bude suparnik “žute podmornice” jer su igrali međusobno u grupnoj fazi, a onda se na sve to desilo da je baš Junajted izvučen.

Organizatori su uputili izvinjenje, rešili da izvuku “pravog” suparnika Viljarealu, a onda napravili novu, još veću grešku.

Naime, nakon što su Španci upareni s Mančester sitijem, čime je samo naizgled prebrođena kriza na žrijebu, kada je krenuo da se bira sljedeći par, desio se novi problem: Poslije izvlačenja madridskog Atletika, Đorđo Marketi je, u ime UEFA, saopštio da taj klub iz španske prestonice “pored ostalog, ne može da igra ni sa Mančester junajtedom, koji je već žrijeban”. 

I, kuglica s imenom Junajteda uopšte se nije našla u opticaju za duel s “jorgandžijama”, iako je to moralo da bude slučaj.

Atletiko je potom uparen s minnehnskim Bajernom, a počev od narednog para Mančester junajted je opet “bio u igri”. Tek na kraju žrebanja, kuglica s imenom slavnog engleskog kluba je izvučena i to, na oduševljenje mnogih, kao takmac Pari Sen Žermena, što će dovesti do novih duela Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.Kako pišu britanski mediji, poslije žreba je UEFA pozvala na sastanak predstavnike klubova-učesnika, kako bi se razjasnila čitava zbrka posle uvodne, a onda one druge, još veće greške. “Mančester junajted nije uložio žalbu na žrijeb”, piše “Dejli miror”, ali “čeka pojašnjenje čelnika UEFA da li će doći do eventalnog ponavljanja biranja svih parova”.

A ako je UEFA potvrdila saopštenjem u 13.44, “žrijeb je proglašen ništavim i biće ponovo održan u 15 časova” zbog “tehničke greške koja se desila kada je kompanija koja je angažovana da pomogne u žrijebanju parova, pogrešno obavestila vršioce žreba ko su potencijalni rivali jednog od klubova”. (Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender