18. 08. 2022.

“S ljubavlju hrabrim srcima”: Aktivan humanitarni broj 1411

Humanitarna akcija „S ljubavlju hrabrim srcima“ ove godine organizuje se po dvanaesti put pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije u čitavoj Republici Srpskoj neće biti moguće održati Donatorsko veče u formi velikog okupljanja u Banskom dvoru, kao prethodnih godina, te će ove godine tim povodom biti organizovan prikladan televizijski program.

-Televizijska emisija, kao centralni događaj humanitarne akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“, biće emitovana na Prvom programu Radio televizije Republike Srpske, kao i na Alternativnoj televiziji, 26. decembra u večernjem terminu. Televizijskim kućama, koje iskažu želju da daju svoj doprinos humanitarnoj akciji, kroz emitovanje televizijske emisije i spotova  biće omogućeno preuzimanje signala i dostavljen video materijal – navedeno je u saopštenju Kabineta predsjednice Republike Srpske.

M:tel humanitarni broj 1411 biće aktivan sve do 31. decembra 2021. godine.

Pozivom na navedeni humanitarni broj građani su u mogućnosti da podrže akciju sa 1 KM, a za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena „S ljubavlju hrabrim srcima“ broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke a.d. Banja Luka.

Sva sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“ biće iskorištena za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim teškoćama.

-Namjera je da se kroz nabavku prevoznih sredstava za 33 udruženja u sklopu Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske, olakša pristup korištenju usluga najmlađim članovima, poput  dnevnog zbrinjavanja, školovanja, radno-okupacionih radionica, sportskih i kulturnih aktivnosti i omogući veća uključenost u društveni život zajednica u kojima žive – navedeno je u saopštenju.

Partneri predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji biće mladi umjetnici i djeca iz različitih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom ili drugim angažmanom dati svoj doprinos da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za svoje drugare.

Podršku humanitarnoj akciji tradicionalno svake godine pružaju i afirmisani kulturni i sportski radnici iz regiona.

Takođe, organizatori pozivaju i sve lokalne zajednice da, u skladu sa svojim mogućnostima, daju svoj doprinos u promociji kampanje za Donatorsko veče.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender