09. 08. 2022.

Zakarić najbolji sportista Srpske

Fudbaler banjalučkog Borca Goran Zakarić najbolji je sportista Republike Srpske za 2021. godinu.

Partijama u šampionskom timu Zakarić je došao do priznanje a on je treći fudbaler koji je došao do njega.

– Velika mi je čast što sam izabran za sportistu godine Republike Srpske. Imali smo dobre rezultate, u kojoj smo osvojili drugu titulu i vratili Borac tamo gdje pripada. Sigurno je da će mi ova titula ostati urezana u sjećanje, jer smo uspjeli da stignemo 13 bodova zaostatka za Sarajevom. Potom smo igrali Ligu šampiona, Ligu konferencije i, što je najvažnije, vratili navijače Borca na tribine. – rekao je Zakarić.

Na drugom mjestu je bio Nikola Bjelajac (plivanje), dok je treći Pavle Dujaković (karate). Dalje slijede Jelena Gajić (atletika), Strahinja Erić (skijaško trčanje), Dalibor Ilić (Košarka), Ivana Radović (odbojka), Dušan Mački (kajak), Sergej Maksimović (biciklizam), Luka Perić (Rukomet)

Najbolji sportista iz Republike Srpske je košarkašica Saša Čađo, a najbolji trener je Marko Maksimović. Plakete za ambasadora sporta Srpske pripale su košarkaškom treneru Zlatanu Prešiću, te kik-bokseru Nikoli Drobnjaku.

Plakete za specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti sporta zaslužili su Svetislav Pešić, Sonja Davidović, te rukometni savezi Srbije i Republike Srpske.Plakete za doprinos razvoju sporta otišle su u ruke Darka Savića i Nikole Stankovića, dok je teniski čelendžer “Srpska open” najbolji sportski događaj godine.

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu pripala je košarkašu u kolicima Vladi Švraki, te stonoteniseru Harisu Eminoviću, dok je plaketa za sportski poduhvat godine pripala slijepom bokseru Ognjenu Kojiću. Plaketu posthumno preuzela je supruga Nikole Pavlišina, Branka, za sve što je ovaj rukometni trener i pedagog uradio za života.

Mladen Stojanović je najbolji sportski novinar Republike Srpske u 2021. godini, te mu je pripalo Zlatno pero “Limun Papić”.

(srpskainfo.com)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender