09. 08. 2022.

Na UIERS stručnom panelu kompanija Blicnet predstavila Koncept pametnog grada – Smart City rješenja

Udruženje inženjera elektrotehnike Republike Srpske (UIERS) krajem prošle sedmice organizovalo je Stručni panel na temu digitalne transformacije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Na Stručnom panelu su se okupili predstavnici ICT firmi koje su prezentovale napredna digitalna rješenja, kao i kompanije i institucije koje su zainteresovane za digitalizaciju i optimizaciju svojih poslovnih procesa i svog rada.

Kompanija Blicnet, kao jedan od nosilaca digitalizacije, predstavila je Koncept pametnog grada – Smart City rješenja koja je u saradnji sa kompanijom Mtel uspješno implementirala u nekoliko naših gradova. Zahvaljujući Smart rješenjima moguće je digitalizovati gradove i lokalne zajednice, ostvariti značajne uštede u njihovom funkcionisanju i učiniti ih boljim mjestom za život građana.

Pored kompanije Blicnet, sa svojim temama i rješenjima, predstavile su se još kompanije RT-RK, GEOINOVA, Asseco, Lanaco, B2 Link i Mikroelektronika.

Udruženje inženjera elektrotehnike Republike Srpske (UIERS) osnovano je 2015. sa namjerom da doprinese napretku obrazovanja i razmjeni dobrih iskustava i rješenja u oblasti elektrotehnike, sa željom da što više doprinese ekonomskom razvoju Republike Srpske. Više informacija o udruženju dostupno je na sajtu www.uiers.org

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender