09. 08. 2022.

Tradicionalna praznična vožnja u četvrtak: Sveti Nikola dijeli poklone u autobusu

 Preduzeće “Autoprevoz” i ove godine organizuje tradicionalnu svečanu vožnju uz slatkiše i poklone u autobusu okićenom lampicama i ukrasima, u četvrtak, 16. decembra, sa početkom u 9.25 časova.

Direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić kazao je za “Glas Srpske” da je praznična vožnja postala tradicija i zaštitni znak ovog preduzeća te da je željno iščekuju najmlađi, ali i nešto stariji putnici.

– Uspjeli smo da organizujemo praznično vožnju i prošle godine i pored teške epidemiološke situacije. Tako ćemo i ove godine održati tradiciju u skladu sa epidemiološkim mjerama – rekao je Mijić.

Dodao je da svake godine autobus bude ispunjen razdraganim mališanima, koji jedva čekaju da vide Djeda Mraza i Svetog Nikolu.

– Djed Mraz i Sveti Nikola će i ove godine uveseljavati putnike, prije svega mališane koji budu došli sa roditeljima, djedovima i bakama, gdje će svi zajedno moći da uživaju u prazničnoj atmosferi i vožnji – kazao je Mijić.

Naveo je da su i ove godine uz slatkiše spremili vrijedne nagrade.

– Praznična vožnja sa Svetim Nikolom i Djeda Mrazom počinje u četvrtak u 9.25 časova sa stajališta Autobuske stanice (gradski terminal) i kreće se linijom broj 10, do Obilićeva. Potom se trasa nastavlja do stajališta Orlovački put (Obilićevo) linijom broj 17 do Nove bolnice, a odatle u 10.30 linijom broj 13A ide se do Barlovaca – pojasnio je Mijić.

U 11.20 planiran je polazak sa stajališta Barlovci linijom broj 13A do Zalužana, a zatim do Trna.

– U 11.45 polazi se sa stajališta u Trnu (Dom) linijom broj 2 do “Pošte” u centru. U 12.15 časova je planirano isključenje autobusa u centru grada – rekao je Mijić.

Pozivao je sve građane da dođu da zajedno podijele praznično raspoloženje i vedar duh.

– Vožnja će biti besplatna za sve putnike koji se budu vozili u to vrijeme – napomenuo je Mijić.

Krsna slava

Dejan Mijić je rekao da prazničnu vožnju organizuju povodom Svetog Nikole, krsne slave preduzeća “Autoprevoz”.

– Nakon praznične vožnje, u drugom dijelu dana biće organizovana svečana podjela paketića za djecu radnika “Autoprevoza” u sjedištu preduzeća – rekao je Mijić za Glas Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender