10. 08. 2022.

“Plesačice nisu pružale seksualne usluge”

Protiv vlasnika noćnog kluba “Karibik dens” Larija Živkovića (48), koji je uhapšen u akciji “Dolar” zbog sumnje da je navodio djevojke na prostituciju, obustavljena je istraga.

Banjalučko Okružno tužilaštvo donijelo je naredbu o obustavljanju istrage usljed nedostatka dokaza. Tom odlukom, osim za navođenje na prostituciju, Živković je oslobođen i sumnji o nepostupanju po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije.

U naredbi je navedeno da su sve djevojke koje su tokom akcije zatečene u klubu, kao i gosti koji su ispitani izjavili da nije bilo pružanja seksualnih usluga za novac.

Nekoliko djevojaka tokom ispitivanja priznalo je da su radile kao plesačice u klubu, ali su negirale pružanje seksualnih usluga.

Kako se navodi u naredbi o obustavi istrage, one su izjavile da su se isključivo bavile plesanjem. U toj naredbi se navodi da je i nekoliko gostiju izjavilo da ne znaju ništa o pružanju seksualnih usluga i da su djevojke samo plesale.

– Svjedok Adna M. izjavila je da su zabavljale goste plesanjem oko šipke, a kao nadoknadu su dobijale dnevnicu i određeni procenat od pića. Dodatnu zaradu su mogle da ostvare plesanjem u VIP sobi, gdje su oskudno obučene igrale oko gostiju i dodirivale sebe, ali je seksualni odnos bio strogo zabranjen. Usljed nedostatka drugih materijalnih dokaza, tužilaštvo zaključuje da nije potvrđeno da je Živković počinio krivično djelo navođenje na prostituciju – stoji, između ostalog, u naredbi o obustavi istrage.

Kada je riječ o nepostupanju po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije, tužilaštvo je, kako Glas Srpske saznaje, zaključilo da u radnjama optuženog nema krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Branilac optuženog Živkovića advokat Marko Mikeš istakao je da je odluka očekivana jer, kako je tvrdio od početka, nema dokaza protiv njegovog klijenta.

Tokom akcije “Dolar”, koja je sprovedena u januaru ove godine, u klubu “Karibik dens” zatečeno je 16 osoba, a privedeno je 11, među kojima i vlasnik kluba Lari Živković i šest djevojaka. Tada su u lokalu zatečena tri državljanina Slovenije, a jedan od njih je napao policajce. Nakon svega četiri državljanke Srbije i dva državljanina Slovenije deportovani su iz BiH.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender