09. 08. 2022.

Vulin: Zašto misle da će sačuvati BiH, ako unište Republiku Srpsku

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin pozvao je da se poštuje Republika Srpska, te dodao da ne zna zašto neki u BiH misle da će, ako unište Srpsku, time sačuvati BiH.

 Pa neće. Poštujte Republiku Srpsku, mi samo to tražimo – rekao je Vulin za TV Pink, te naglasio da jedino Srbija ne zvecka oružjem i ne prijeti nikome.

Vulin je napomenuo da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH i suverenitet, za razliku od nekih predstavnika BiH koji ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, a kao primjer je naveo Šefika Džaferovića i Željka Komšića, koje je nazvao predstavnicima bošnjačkog naroda /u Predsjedništvu BiH/, koji kažu da bi priznali samoproglašeno Kosovo.

On je odbacio optužbe da njegove izjave o “srpskom svijetu” znače najavu promjene granica u regionu, već je ukazao da je za nepovredivost granica na Balkanu, ali da treba početi od Srbije da se ne mijenjaju granice.

– Nemojte da priznate Kosovo, povucite priznanje Kosova, potvrdite da Srbija ima svoj teritorijalni integritet i suverenitet – rekao je Vulin.

On je podsjetio da je Srbija vojno neutralna zemlja i da mora biti spremna da sama sebe zaštiti, ali i sve Srbe gdje god da žive, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender