18. 08. 2022.

Petković: Haos u Albaniji režirali ekstremisti iz Prištine

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da je “današnji haos i divljanje u Albaniji” režirano direktno od strane ekstremista i političara iz Prištine.

To, kako navodi, pokazuje da “albanski glasač Aljbin Kurti ne preza ni od jedne prilike da izazove nasilje, baš kao što je činio i na sjeveru Kosova i Metohije”.

“Dok se predsednik Aleksandar Vučić zalaže za regionalnu saradnju, mir i stabilnost kroz inicijativu Otvoreni Balkan, ekstremističke grupacije na sve načine pokušavaju da ga zaustave na tom putu. Jasno je da kroz Saljija Berišu govore Kurti i Haradinaj, ali da mu se raduje i opozicija u Beogradu, predvođena Ðilasom, Tadićem i Jeremićem”, smatra Petković i zaključuje da nisu ekstremisti danas samo zapalili srpsku zastavu, već su, dodaje, željeli da zapale region i Zapadni Balkan pretvore u bure baruta.

To im neće poći za rukom kao što im nije uspjelo da danas u Tirani zaustave predsjednika Vučića jer će njegova vizija Otvorenog Balkana i prosperitetnog regiona pobijediti sve ekstremiste i neprijatelje mira i stabilnosti, poručuje Petković.

Dodaje da će Beograd svom svojom snagom i politikom nastaviti da bude primjer i oličenje regionalne saradnje, mira i ekonomskog prosperiteta, ali i glavni grad gdje su svi dobrodošli i gdje se zastave drugih država poštuju, javlj Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender