09. 08. 2022.

Višković: Nekima smeta podrška Mađarske Srpskoj

 Predsjednik Vlade Republike Srpse Radovan Višković rekao je da onima koji plasiraju priču o “dogovorenoj sjednici” parlamenta Srpske sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, koji je Mađar, vjerovatno smeta što država Mađarska daje podršku Republici Srpskoj.

Višković je rekao da ne zna zašto se u javnosti plasira priča o tome da je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj je razmatrano pitanje vraćanja nadležnosti sa nivoa BiH, dogovorena između srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Varheljija, podsjetivši da je on prisustvovao tom sastanku i da tako nešto nije čuo.

Višković je podsjetio da je tom sastanku prisustvovao i šef Delegacije EU u BiH Johan Satler.

“Bilo nas je 20 unutra i ne znam kako je samo on /Satler/ čuo tu vrstu priče, a mi ostali nismo čuli. Ne znam šta treba da mu znači, osim da im, vjerovatno, smeta što država Mađarska, predsjednik i svi ljudi koji predstavljaju državu Mađarsku daju pravo, ili daju podršku, Republici Srpskoj u smislu da smo u pravu”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Višković je dodao da nije urodilo plodom ono što “Satler ili neki njegovi prijatelji misle da bi trebalo sprovoditi u Republici Srpskoj, od sankcija pojedincima ili nešto drugo”.

“Imali ste i juče sastanak u Briselu gdje apsolutno inicijativa šefice Njemačke diplomatije nije urodila plodom”, naglasio je Višković.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o procesu reforme Inspektorata Republike Srpske Višković je rekao da je ta reforma započeta donošenjem novog Zakona o inspektoratu 2019. godine, a da nije sve sprovedeno u tom Zakonu zbog epidemije virusa korona, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender