09. 08. 2022.

BORS: Povećati borački dodatak

 Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) ukazao je na potrebu da se poveća borački dodatak, da se isplaćuje u visini od najmanje pet KM po mjesecu učešća u aktivnim borbenim dejstvima u proteklom ratu.

Takvo povećanje bi bilo zadovoljavajuće za pripadnike Vojske Republike Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu, rečeno je novinarima nakon sjednice Predsjedništva BORS-a u Banjaluci.

Predsjednik Predsjedništva BORS-a Aleksandar Savić izjavio je da nisu zadovoljni najnovijim mjerama koje su preduzete da bi se unaprijedio položaj boračke populacije, pojasnivši da treba voditi računa i o borcima koji imaju 65 godina, a nemaju nikakve prihode, da im se da minimalna penzija.

On je ukazao da BORS-u treba dati poseban društveni status, jer to ova organizacija zaslužuje.

Savić je dodao da je BORS za sastanak sa rukovodstvom Srpske na kome bi bilo riječi o rješavanju teškog položaja boraca i njihovih porodica.

On je upozorio vođe političkog Sarajeva i SDA da prestanu da vrijeđaju Srbe, navodeći da takvim ponašanjem, nažalost, pokazuju da ne misle dobro svom bošnjačkom narodu, iako “dogovor kuću gradi”.

Predstavnici BORS-a su rekli i da nisu zadovoljni povećanjem invalidnina.

Sjednica Predsjedništva BORS-a o aktuelnim pitanjima iz oblasti boračko-invalidske zaštite i rada ove organizacije održana je u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender