09. 08. 2022.

Gradonačelnik posjetio Katolički školski centar: Grad će finasirati grijanje škole

Povodom obilježavanja predstojećeg katoličkog praznika – Božića, gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio je Katolički školski centar u Banjoj Luci, gdje je sa rukovodstvom ove ustanove razgovarao o potrebama i podršci koju Grad Banja Luka može pružiti ovom centru, kako bi olakšali i unaprijedili svoj rad.

-U razgovoru sa rukovodstvom ove ustanove, rečeno je da bi najznačajnije bilo da Grad podrži finansiranje grijanja tokom grijne sezone, a mi smo spremni da potrebna sredstva za to izdvojimo. Ovu godinu posvetili smo obilasku osnovnih i srednjih škola, kako bismo utvrdili potrebe tih ustanova i razmotrili šta Grad može da učini i koju vrstu podrške može da pruži, a takvu podršku će dobiti i Katolička gimnazija – poručio je gradonačelnik.

On je pojasnio da je ova ustanova do sada imala jedan vid podrške, koja je više bila simbolična i nedovoljna, jer se radilo o nekoliko hiljada KM, dodavši da će ta podrška od sada biti veća.

-Naš cilj je da Banju Luku učinimo gradom u kojem ima mjesta za svakog čovjeka, ma koje on vjere ili nacije bio. Ovdje ima mjesta za svakog građanina, bez obzira na to da li se on po bilo kojoj osnovi razlikuje od drugih. Želimo graditi ambijent u kojem će se svi osjećati ugodno – istakao je Stanivuković.

Gradonačelnik je kazao da se Grad Banja Luka stavio na raspolaganje svima i da su planirana značajna sredstva podrške radu Karitas udruženja, a da su u planu i drugi podrške za katoličku zajednicu, dodavši da su ove godine podršku dobile i druge vjerske zajednice i da su napravljena značajna izdvajanja kako za Srpsku pravoslavnu crkvu, tako i za Islamsku zajednicu.

Direktor Katoličkog školskog centra Ivica Božinović izrazio je zahvalnost gradonačelniku Stanivukoviću na današnjoj posjeti, istakavši da je podrška koju će Grad obezbijediti izuzetno značajna za opstanak ove ustanove.

– Od kada je osnovan Katolički školski centar suočavamo se sa finansijskim poteškoćama, te nam je ova podrška zaista značajna. Trudićemo se da i dalje pružimo svoj maksimum i da se posvetimo odgajanju i obrazovanju omladine, što je naš primarni cilj. Stoga smo zahvalni kad neko prepozna naš trud i rad, a uz to spozna i potrebu da nas podrži – poručio je Božinović.

Direktorica Opšte gimnazije Katoličkog školskog centra Anđa Tomić izrazila je zahvalnost Gradu Banjoj Luci na podršci, kazavši da je 2005. godine ovu gimnaziju upisalo 255 učenika, dok je ove godine upisano njih 180, te da se nada da će Katolička gimnazija u Banjoj Luci nastaviti sa radom i u naredim godinama.

U potpunosti sam saglasna da je suživot u Banjoj Luci moguć, što se vidi kroz harmoniju koja vlada upravo u našem centru. Uprkos finansijskim problemima dajemo svoj maksimum i zaista smo zahvalni gradonačelniku što je prepoznao naš potencijal – poručila je Anđa Tomić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender