09. 08. 2022.

Donacija Grada: Novo vozilo za Službu hitne medicinske pomoći

Gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je danas posjetio Službu hitne medicinske pomoći, kazao je da je zadovoljan što Grad u 90 odsto budžetskih stavki ima rekordna ulaganja, među kojima je i Dom zdravlja za koji je u ovoj izazovnoj godini izdvojeno preko 2,5 miliona KM.

-U okviru ove rekordne podrške Domu zdravlja, dio sredstava će ići za izgradnju ambulante u Dragočaju, a nedavno je isplaćena podrška zdravstvenim radnicima, što je vrednovanje svega onoga što rade. S druge strane, važno je istaći da ulažemo i u opremu, koja je potrebna Domu zdravlja – kazao je gradonačelnik, dodajući da u je okviru podrške Domu zdravlja planirana i nabavka digitalnog mamografa.

Značajna podrška Grada, kako je naveo, ovoj zdravstvenoj ustanovi planirana je i naredne godine.

-Ova ustanova će prvi put godinu završiti u plusu zahvaljući najvećoj podršci Grada – zaključio je gradonačelnik.

Zamjenica direktora JZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci Vedrana Antonić kazala je da u periodu od 2010. do 2019. godine nisu imali kupovinu novih sanitetskih vozila.

– Od tada, naša ustanova na čelu sa direktoricom Nevenom Todorović napravila je značajan pomak u nabavci vozila, tako da smo do danas dobili šest novih vozila zahvaljujući donacijama Grada, japanske ambasade u BiH i Termoelektrani Stanari – navela je ona, te najavila da bi iz sredstava Vlade Republike Srpske početkom iduće godine trebalo da dobiju još jedno sanitetsko vozilo.

-Potrebna su nam još vozila za kućne posjete kojima pružamo pomoć našim sugrađanima kako u sklopu Hitne pomoći, tako i za prevoz pacijenata van Republike – rekla je on.

Zamjenik načelnika Službe hitne medicinske pomoći Darko Obradović kazao je da imaju dovoljan broj kako mobilnih, tako i ekipa u Hitnoj pomoći, te da uspješno mogu na odgovore na sve potrebe građana Banje Luke.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender