18. 08. 2022.

Najboljih 11 na prostoru bivše Jugoslavije – Partizan dominira, ali Zvezda bolja u zbiru

Specijalizovani “Comparisonator” sa sjedištem u Turskoj objavio je idealne postave liga širom Evrope u dosadašnjoj polovini sezone.

Neke su i neuobičajene, pa tako imamo tri postave na kojima su objedinjeni klubovi iz bivše Jugoslavije.

U “zlatnoj” dominiraju igrači Partizana, čak četvorica. U odbrani je Igor Vujačić, Miloš Jojić je u veznom redu, na krilu je Kvinsi Menig, a najistureniji je Rikardo Gomeš.

Svoje mjesto su našla i dvojica igrača Zvezede – Aleksandar Katai i Gelor Kanga.

Golman Marko Malenica i lijevi bek Petar Bočkaj predstavljaju NK Osijek, dok ih je isto toliko iz Rijeke – štoper Hrvoje Smolčić i desno krilo Robert Murić.

Zanimljivo je da nema nijednog igrača Dinama, a iz Hajduka je tu desni bek Gerge Lovrenčič.

Situacija je drugačija u “srebrnoj” postavi. Tu ima čak četiri predstavnika “modrih”. Pored golmana Livakovića, tu su Perić, Ivanušec i Mišić. Rijekin Tomečak je na desnom beku, dok je najistureniji napadač Hajduka Marko Livaja.

“Vječiti” imaju četiri predstavnika, ali ovde ima više crveno-bjelih. Natho pravi društvo Ivaniću i Benu, a na poziciji lijevog beka je Milan Rodić.

Posljednja, “bronzana” ekipa ima samo dva igrča iz Superlige. U pitanju su Milan Gajić iz Zvezde i Mihajlo Banjac iz TSC-a. Prvo ime te ekipe je svakako Josip Drmić, napadač Rijeke, prenosi B92.

Broj igrača u tri postave:

1. Crvena zvezda – 7 igrača

2. Partizan – 5 igrača

3. Dinamo i Rijeka – 4 igrača

4. Osijek – 3 igrača

5. Hajduk, Budućnost, Zrinjski i Koper – 2 igrača

6. Maribor i TSC – 1 igrač

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender