17. 08. 2022.

Cvijanović: Bošnjački političari treba da odu u Brisel i rastjeraju iz EU sve koje im nisu po volji

 Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da političko Sarajevo sve što radi u posljednje vrijeme u funkciji je pravljenja pritiska, ovog puta u Briselu.

“Inače, to u Americi odavno rade. Samo pišu li, pišu i svi su krivi a u stvarnosti jedino su oni netolerantni”, istakla je Cvijanovićeva odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše dopis koji je Bisera Turković uputila visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepu Borelju.

Što se tiče EU, predsjednik Republike je predložila bošnjačkim političarima da odu u Brisel i tamo lijepo rastjeraju iz članstva EU sve države članice koje im nisu po volji, te da Briselu izdiktiraju koje države EU mora primiti u članstvo, a koje ne.

“Neki dan su iz Sarajeva poručili da bošnjačke stranke treba da prestanu pregovore sa EU, kao i da zvaničnike iz Brisela Olivera Varheljija, Johana Satlera i druge proglase nepoželjnim u BiH. Osim sad Mađarske, već smo slušali prozivke na račun Slovenije i Hrvatske”, rekla je Cvijanovićeva.

Uz to, ona je ironično predložila bošnjačkim političarima da odmah narede Briselu da ih potapšu i zagrle, a Republiku Srpsku kazne, inače će Sarajevo nastaviti da proziva i EU i evropske funkcionere.

“Bošnjački političari neka odmah postroje sve evropske komesare i izdiktiraju im buduća pravila ponašanja, a državama članicama koga da biraju za svoje funkcionere. Ako se ogluše na ove sarajevske zahtjeve, neka znaju da nema više evropskog puta”, rekla je ironično Cvijanovićeva, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender