09. 08. 2022.

Biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” možda zaobiđe Banjaluku

Članovi direkcije biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” razmatraju da Banjaluka po prvi put ne bude na ruti ove trke zbog loše komunikacije sa gradskim vlastima Banjaluke, saopšteno je iz direkcije.

U saopštenju je istaknuto da slanje dopisa i pozivi za sastanak iz kancelarije direkcije trke ka administraciji grada Banjaluka, kako bi zajednički planirali 16. izdanje trke, nažalost ni urodili plodom.

“Desio se jedan razgovor i stiglo je obećanje da će najkasnije do 25. decembra organizatori dobiti odgovor da znaju na čemu su, ali ga nisu dobili”, istaknuto je u saopštenju.

Iz direkcije trke “Beograd – Banjaluka” naveli su da su mnogo energije i sredstava uložili smo u razvoj trke koja je već godinama član prve “UCI” kategorije i zvanično jedna od 100 najboljih na svijetu.

“Na tom jedinom sastanku prezentovali smo naš plan i tražili podršku. Naš zahtjev nije bio ništa veći prema gradu čije je ime u imenu trke nego prema ostalim domaćinima etapa. Dobili smo obećanje da će nadležni učiniti sve kako bi nastavili tradiciju i učvrstili mostove koji su za naš narod od ogromne važnosti, ali do dan danas nismo dobili zvaničan odgovor. I tokom minulog izdanja dobili smo dosta manje sredstava nego ranije, ali nije sve ni u tome”, istaknuto je u saopštenju.

Dodaju da su ranije imali mnogo bližu saradnju i logističku podršku, što sada nije slučaj.

“Ne možemo čak da ni da sjednemo za sto sa gradonačelnikom kako bismo zajedno pokušali da pronađemo najbolji model”, naglašeno je iz direkcije trke.

Organizatori ističu da “nemaju luksuz da čekaju” i da moraju da traže alternativna rješenja.

Navode da je 16. izdanje trke na rasporedu od 14. do 17. aprila 2022. godine, te će, sudeći prema ranim prijavama ekipa, učestvovati biciklisti iz tridesetak zemalja svijeta. (Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender