18. 08. 2022.

Putin: Rusija može da uputi različite odgovore na širenje NATO-a

Rusija može da uputi različite odgovore na širenje NATO-a na Istok, u zavisnosti od preporuka koje budu dali vojni stručnjaci, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

-To mogu biti najrazličitije stvari. Zavisi od sugestija koje će mi dati naši vojni stručnjaci – rekao je Putin televiziji „Rusija 1“.

On je naglasio da je Moskva predložila SAD i Alijansi davanje strateških bezbjednosnih garancija da bi se postigao diplomatski rezultat.

-Nismo predložili te garancije da bismo nešto blokirali ili zaustavili u kontekstu ovog diplomatskog procesa, nego da bismo diplomatskim pregovorima postigli pravno definisan rezultat u okviru dokumenata koje smo predložili. Radićemo posebno na tome – izjavio je Putin.

Rusija je 17. decembra objavila nacrt bezbjednosnih prijedloga koje želi da potpiše sa SAD i ostalim članicama NATO-a, podsjeća „Sputnjik“.

Među prijedlozima su uzajamne bezbjednosne garancije u Evropi, nepostavljanje raketa kratkog i srednjeg dometa na lokacije sa kojih je moguće dosegnuti teritoriju druge strane i neširenje NATO-a na Istok. (Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender