08. 08. 2022.
Doček Nove godine u Srpskoj: Puni trgovi, kafići i restorani

Doček Nove godine u Srpskoj: Puni trgovi, kafići i restorani

Doček Nove godine u Srpskoj: Puni trgovi, kafići i restorani

Građani Srpske ispratili su staru i dočekali novu godinu. U dosta gradova sa trgova su se čule vesele melodije, a kafići i restorani su bili puni ljudi.

Više hiljada građana Banjaluke, kao i gostiju iz zemalja okruženja, ali i šire, Novu godinu dočekalo je u centru grada uz koncerte Nede Ukraden i Petra Graše.

Tačno u ponoć upriličen je veliki vatromet.

Odbrojavanju posljednjih trenutaka stare godine i vatrometu koji je označio ulazak u 2022. godinu na koncertnoj bini prisustvovao je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Okrjepljenje, uz vruće napitke, kafu, čaj kuhano vino, ali i pivo, te izbor domaćih specijaliteta svi oni koji su najluđu noć čekali na otvorenom mogli su potražiti u “Zimzogradu”, koji je otvoren još od 2. decembra u Parku Petara Kočića.

Na Trgu Krajine radilo je klizalište za najmlađe, ali i luna-park u neposrednoj blizini klizališta.

Doček Nove godine bio je organizovan i po kafićima, restoranima i drugim ugostiteljskim objektima.

Šamčani su međunarodnu Novu godinu dočekali na gradskom trgu muziku i vatromet.

Centar za kulturu pod pokroviteljstvom opštine Šamac organizovao je doček Nove godine na gradskom trgu, a građane je zabavljao “Fantastiko bend”.

Iako je većina Šamčana Novu godinu dočekala kod kuće, mnogo njih slavilo je i u kafićima, pa su se i oni oko ponoći pridružili građanima na trgu.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević čestitao je građanima Novu godinu, uz želju da 2022. bude uspješnija, donese dobro zdravlje, napredak, te ličnu i porodičnu sreću.

– Kao i do sada, zajedničkim naporima nastojaćemo da u godini koja je pred nama, našu lokalnu zajednicu učinimo prosperitetnijom, uspješnijom i boljim mjestom za život i rad za sve naše građane – poručio je Milićević.

Zajedničkog dočeka nije bilo u hotelu u Šamcu, ali su restorani i kafići bili prepuni.

Doček sličan prošlogodišnjem, petarde obilježile noć

Većina stanovnika poluprazne Srebrenice Novu 2022.godinu dočakala je u svojim kućama i stanovima u krugu porodice, prijatelja i komšija, a novogodišnju noć obiljžile su neprekidne detonacije petardi kojima su se djeca dobro snabdjela.

I najveći broj stanovnika Bratunca novogodišnju noć provela je u kućnom ambijentu sa prijateljima, a stariji su čuvali djecu.

Bilo je veselo u Srebrenici i pjesma se čula iz većeg broja stanova i kuća, dok tri kafića i dva restorana u kojima je organizovan novogodišnji doček nisu bila puna, ali su gosti bili veseli i priredili su sebi ugodnu zabavu.

Organizovanog dočeka na gradskom trgu u Srebrenici nije bilo i skromno dekorisane ulice i gradski trg sa ukrašenom jelkom pored prazne fontane i spomenika mira, bili su u ponoć sablasno pusti, a iz obližnjih kafića i kuća čula muzika.

Većina mladih iz ovog mjesta je, kao i prethodnih godina, Novu godinu slavila u kafićima u sushednom Bratuncu gdje je bilo mnogo življe. Konzumacije su bile od 10 do 50 KM po osobi, zavisno šta je sve uračunato u ponudu.

Organizovanog novogodišnjeg dočeka ni ove godine nije bilo na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu koji je bio uređeniji i dekorisaniji nego ikada.

Svi bratunački kafići su bili puni, a u ponoć su mladi izašli na gradski trg zaigrali kolo i priredili vatromet.

I veći broj starijih Srebreničana i Bratunčana čekao je Novu godinu u bratunačkim svadbenim salonima u kojima je organizovan doček uz muziku uživo, javlja Srna.

Manji broj imućnijih iz ova dva gradića novogodišnje praznike provode na planinama i gradovima širom Republike Srpske i Srbije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender