10. 08. 2022.

Drugovi Splićanina koji je nestao u Beogradu traže snimke sa kamera

Mladić iz Splita Matej Periš još uvek nije pronađen. Kako je njegov prijatelj rekao, nema novih informacija o nestanku 27-godišnjaka.

Ipak, očekuje novosti u vezi sa snimcima nadzornih kamera lokala iz Beton hale, gdje je i klub Gotik u kom je nestali mladić posljednji put viđen.

Objašnjava da ih je sedmoro došlo iz Hrvatske, te da su najpre otišli na večeru u Ambar, takođe u Beton hali.

– Nismo znali gdje ćemo posle. Vidjeli smo da se čeka na ulaz u Gotik, da je klub, odlučili smo da pričekamo, onda smo ušli smo unutra i sve je bilo u najboljem redu. Nikakvih sukoba nije bilo u klubu – objašnjava Matejev drug, sve od početka.

Dalje kaže da su “imali bazu” u jednom dijelu kluba, te da su se kretali, ali vraćali na isto mjesto.

Tako je i on u jednom momentu otišao – da napravi đir, do vc-a, ili je vidio neke ženske, pa otišao da priča sa njima. Nakon toga 20, 30 minuta shvatimo da se on još nije vratio. Počinjemo da ga tražimo po klubu, da idemo do vrata, po toaletima, da ga tražimo, ali ga nismo našli. Uzimamo jakne i shvatamo da on uopšte nije uzeo svoju – kaže, dodajući da je njegova ostala u garderobi, sa ostalim jaknama: – A njega nema nigdje!

Sagovornik, vrlo unemiren, navodi da su nestalog priajtelja tražili oko sat vremena, i oko kluba.

– Mislili smo da je eventualno otišao s nekom djevojkom, nismo htjeli da odmah dižemo paniku. Otišli smo do apartmana, malo da odmorimo. Mislili smo da će se ujutro javiti ili ćemo ići u policiju – kaže : – Nestao je, nema mu traga ni glasa i sr**e je veliko.

Potvrđuje da mu je mobilni telefon isključen sve vreme, ističući da mu se svaki trag gubi u klubu, ne negdje van. Dodaje i da je porodica u Splitu obavještena.

Trenutno se radi na tome da se dobiju snimci video nadzora u toj Beton hali po klubovima, da se vidi je li on uopšte izašao iz kluba. I ako je izašao iz kluba i gde je krenuo. Ako nije izašao iz kluba, da znamo da nije izašao iz kluba, da se problem tu desio. Mi još ništa ne znamo, nikakve informacije nemamo još.

Policija radi na pregledu tih snimaka, čekamo izveštaj o nadzornim snimcima. Mi smo totalno bez informacija i to nas izluđuje – kaže dodajući da je policija posvećena rešavanju slučaja: – Istražuje se sve. Sad su došli opet do nas u hotel. Mi smo često davali izjave, stvarno su se angažovali.

Kaže i da je nestali Splićanin nedavno završio ekonomiju, a da radi kao kapetan broda za turiste.

Kako je prethodno navedeno, na sebi je imao crnu majicu, pantalone i crne patike sa bijelim đonom. Ima i karakterističan razmak između zuba, javlja Srpska Info.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender