08. 08. 2022.

Našao sam se u marici na putu ka zatvoru: Bjelogrlić detaljno o hapšenju

Uspjeh Dragana Bjelogrlića već nekoliko godina ne zaobilazi. Bilo da je angažovan kao glumac ili kao reditelj Bjela se u posljednje vrijeme dosta ističe i izdvaja, a tome svjedoče brojni projekti.

Godinu koju ostavljamo za nama obilježio je, između ostalog, i nevjerovatan uspjeh Dragana Bjelogrlića sa filmom “Toma”. Bioskopsko ostvarenje o muzičaru Tomi Zdravkoviću pogledalo je preko milion ljudi, što na Balkanu, što u dijaspori, a Bjela zbog toga ne krije ponos. Najviše je, kako tvrdi, radostan što je nakon puno napora uspio u namjeri da slavnog pjevača predstavi u pravom svijetlu, ne izostavivši da opiše nijedan jedini detalj, a posebno se, što su mnogi mogli da primijete, fokusirao na Zdravkovićevu dušu i život boema.

U tome mu je u najvećoj mjeri pomoglo to što se konstantno tokom snimanja pitao kako bi Toma reagovao, na ovu ili onu scenu, a priznao je i da je tokom čitavog procesa rada imao utisak da je pokojni muzičar kraj njega, o čemu svjedoče i nevjerovatni događaji koji su njega i ekipu pratili.

“Ovaj film je imao mnogo izazova i prepreka koje su nam se činile da nikada nećemo savladati, često smo Željko i ja kada smo vidjeli da ne ide umjeli da kažemo: “Ne da Toma”, a bilo je i onih gdje smo osjetili da je on uz nas, da nas podržava. Naime, scene u Sarajevu snimali smo u doba najveće korone, zabrana je bila da se na jednom mjestu okuplja više od 15 ljudi i bilo je potrebno da pronađemo lokaciju na kojoj ćemo to moći da izvedemo. Tražili smo, tražili i sasvim iznenada naišli na jednu ulicu koja se zamislite zove Ulica Tome Zdravkovića.

Premijeru smo održali tamo na festivalu, zatim i u Nišu, nezapamćene ovacije smo dobili, a svega 24 sata kasnije ja sam bio u zatvoru. I tu sam se sjetio Tome, pomislio sam da me gleda i kaže: “E pa ne možeš da praviš film o meni, a da se dobro ne zaprljaš.” Pogledao sam u nebo tada i rekao: “Dobro Tomo, razumio sam sve”.

Dragan tvrdi da je film vodila emocija, ne on, te da je često i sam plakao dok su na njemu radili. Najviše suza isplakao je tokom snimanja posljednje scene i pjesme “Što te nema”, piše Story.

“Mnogo sam plakao tada, inače sam postao plačljivac u posljednje vrijeme. To ide valjda s kilometražom”, izjavio je Bjela.

Dok je s jedne strane godina za nama na profesionalnom planu za Dragana bila vrlo uspješna, na privatnom mu je bila izrazito stresna. Njegova porodica bila je na medijskom udaru što ga je veoma pogodilo.

“Tjerali su me iz zemlje, iz skupštine. Svi ti napadi su me u početku zbunili, bio sam i povrijeđen. Pitao sam se: “Zašto sada da me toliko blate, zašto mi diraju porodicu?” Kada sam povodom nesreće sina organizovao konferenciju za štampu bio sam vrlo tužan, a onda sam shvatio da sam dio sistema koji tako funkcioniše. Sada sam pomalo zabrinut kada me par dana nema po tabloidima. Šalu na stranu, nije to jednostavno, ali da izdržim pomogla mi je snaga koje nisam bio svjestan. Ako su mislili da me uplaše nisu uspjeli samo su me još više osnažili”, rekao je Bjelogrlić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender