09. 08. 2022.

“Nema veze s istinom”: Suprug Silvane Armenulić bijesan zbog filma Toma

Suprug pokojne Silvane Armenulić pogledao je filma “Toma” prvog dana nove godine i kako je obećao iznio je svoje utiske.

Nekadašnji sportista smatra da je njegova pokojna supruga Silvana Armenulić predstavljena kao laka žena i da su događaji koji imaju veze s njima neistiniti.

“Ja držim obećanja. Evo sad se spremam da izađem iz kuće i ukratko ću vam reći moje impresije. Gledao sam film i prije svega moram da kažem da su glumci jako dobro odigrali. Međutim, vidio sam događaje koji nisu postajali. Prije svega, Silvana nikad nije govorila bosanskim akcentom. To možete i da provjerite na internetu, gdje postoji snimak njenog intervjua koji je tada dala medijima. Dalje, ona se pre veze sa mnom, 1958. godine, zabavljala sa jednim apotekarom iz Novog Sada koji se zvao Đuka”, tvrdi Armenulić i dodaje:

“Nakon što su njih dvoje završili vezu, sa mnom se upoznala 1959. godine i od tada smo svakog dana bili zajedno. Nismo se razdvajali. Dvije godine kasnije smo se vjenčali. Možda je Toma bio u nekoj emotivnoj vezi, ali ne sa mojom Silvanom. Takođe, nikad nisam čuo da su pjevali zajedno. Mi smo se tajno vjenčali jer ja u to vrijeme nisam smio da kažem roditeljima, pošto je ona bila pjevačica“.

On je imao komentar i na to kako je u filmu predstavljen njegov lik.

“Tu sam se tek pokidao od smijeha. Nema veze sa mnom. Ispalo je kao da sam ja Silvanin sin. Takođe, svi su niži od Tome, a u stvarnom životu on je bio vrlo nizak čovjek. Cune i Tozovac su predstavljeni na smiješan način. Ne mogu da kažem, Toma je bio izvanredan muzičar i tekstopisac, ali sa druge strane, kockar i alkoholičar. Sve je neistinito“, izričit je nekadašnji teniski as. Prema njegovim riječima, najviše mu je zasmetalo to što je Silvana predstavljena kao nemoralna žena.

U početku je prikazuju golu, u gaćama i brushalteru, što nije u redu. Ispalo je kao da je laka žena. Ljudi koji je ne poznaju mogu da stvore pogrešan utisak o njoj. Tada kad je u filmu prikazivana radnja s Tomom nama se rodila ćerka. Tako da sve ukupno nema veze sa istinom. Moja ćerka nema namjeru da gleda film”, poruio je on.

Silvana je poginula 10. oktobra 1976. godine  na auto-putu Beograd-Niš, kod mesta Kolari, vraćajući se s koncerta iz Aleksandrovca. S njom su tada nastradali i njena sestra Mirjana Barjaktarević i violinista Rade Jašarević.

(MONDO/Kurir)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender