08. 08. 2022.

Otac nestalog mladića:Nisam rekao da je na svim snimcima Matej

Nenad Periš, otac Mateja iz Splita koji je nestao u Beogradu, potvrdio je da je mladić koji trči ulicama i šetalištem na snimcima nadzornih kamera njegov sin, te da mu ovo budi nadu da je živ.

Mogu da potvrdim da je na objavljenim snimcima zaista moj sin, i to i na onima u gradu gdje trči i traži taksi, kao i na onima kako pliva u vodi. Јa samo znam da se u klubu ništa pogibeljno nije događalo po njega, ali još ne možemo rekonstruisati šta se događalo poslije i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno – rekao je Nenad Periš za splitsku Slobodnu Dalmaciju.

On je naveo da je imao loš osjećaj kada je dolazio u Beograd da se sve ovo neće dobro završiti, ali da su, kako vrijeme prolazi, njegove nade sve veće.

– Nade nisu ogromne, jer prošlo je već četiri dana, ali ne kopne. Pitaju me zašto policija nije angažovala ronioce? Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da prostor može da se ogradi, a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bilo potrebno angažovanje ronilaca. Pohvalite sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti ovdje u Beogradu, kao i policiju koja ozbiljno radi svoj posao – rekao je Periš.

Splićanin Matej Periš koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu snimljen je nadzornim kamerama kako trči ulicama okolo, zaustavlja taksi, a potom pliva u Savi, prenose beogradski mediji.

Beogradski mediji su četiri dana od kako traje potraga na portalima objavili ove snimke, mada za sada nema zvanične potvrde da je mladić koji se vidi zaista Matej Periš.

Periš je u petak uveče bio u klubu Gotik sa prijateljima, ali mu se u jednom trenutku gubi trag.

Njegov otac Nenad Periš juče je stigao u Beograd kako bi pokušao da pronađe sina. On se sa sinom posljednji put čuo 30. decembra oko 17.00 časova i kaže da ništa mu nije djelovalo neobično, prenosi Srna.

NA SNIMCIMA na kojima trči i zaustavlja taksi je moj Matej, to mogu da potvrdim, rekao je otac nestalog Splićanina Mateja Periša, Nenad.

On je poslednji put viđen u ranim jutarnjim satima 31. decembra. Tu noć s prijateljima bio je u noćnom klubu i u jednom trenutku je nestao.

U međuvremenu se pojavilo više snimaka. Na nekoliko snimaka vidi se mladić kako trči ulicama Beograda i zaustavlja taksi koji ga ne prima. Nenad Periš, otac nestalog Mateja, kazao je da je na tim snimcima njegov sin.

Postoji još jedna snimak na kojoj se vidi neko kako pliva u Savi. Slobodna Dalmacija objavila je da im je otac potvrdio da je i na tom snimku njegov Matej Periš, međutim on je to demantovao.

Potvrdio je da je mladić koji trči ulicama zaista njegov sin, ali kaže da nikad nije kazao da je on na snimku na kojoj nepoznata osoba pliva u Savi.

– Ne znam što je Slobodna objavila, ali nije na svim snimcima koje su se pojavile Matej. Uz snimke na kojima je on se dovode u vezu i neke koje nemaju nikakve veze s Matejem i ne znam zašto se to radi.

Ja za snimak na kojoj neko pliva u Savi nikada nisam rekao da je na njoj Matej. Uopše ne verujem da je to snimak od te večeri. Ja sam se interesovao jer me to zanimalo koja je temperatura vode bila te večeri i bila je pet stepeni. Ja sam vaterpolista, cijeli život sam u vodi i nema šanse da tako plivate na temperaturi od pet stepeni ni u ronilačkom odijelu, kamoli bez – kazao je Nenad Periš.

Na snimcima na kojima trči i zaustavlja taksi je moj Matej, to vam mogu potvrditi. Dalje ne želim to više komentarisati. Treba prepustiti policiji da odradi svoje jer se na ovakav način, ubacivanjem i nekih drugih snimaka, samo otežava potraga. Ti policajci moraju se probiti kroz šumu sniimaka, sve to pregledati, takve stvari im sigurno ne pomažu. Još jednom želim iskazati veliku zahvalnost MUP-u Srbije, mislim da vrlo profesionalno rade svoj posao – rekao je Periš.

– Imam nebrojeno poziva medija, ali ja u ovoj priči nisam bitan. Bitno je da istraga ide u svom smjeru i da se Matej pronađe – dodaje Nenad Periš.

(Indeks.hr)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender