08. 08. 2022.

Prijedor: Maloljetnika tukli, tjerali da pije i nožem mu odsjekli kosu

Gojko S. i Nikola R. optuženi su da su na području Prijedora zlostavljali i ponižavali maloljetnika D.R., kojeg su, prema optužnici, vrijeđali, tukli, tjerali da pije alkohol i puši travu te mu na kraju i odsjekli kosu.

Optužnicu protiv njih je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru, koje ih tereti da su počinili krivično djelo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje iz člana 149, stav 1, Krivičnog zakonika RS, u vezi sa članom 37. Krivičnog zakonika RS.

Optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Prijedoru.

Prema optužnici, krivično djelo je počinjeno u periodu od početka septembra do kraja oktobra 2018. godine u Prijedoru.

Kako se navodi, zajedno su zlostavljali, ponižavali maloljetnika u naselju Raškovac, u napuštenoj šupi u dvorištu jedne kuće, a takođe i ispred šupe na klupi.

“Prema maloljetniku su postupali na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo”, navodi se u optužnici.

Maloljetnika su, prema navodima iz optužnice, dvojica muškaraca skoro svakodnevno nazivali majmunom, retardom i glupanom te ga nagovarali da pije alkohol.

“Kada bi odbio piti, udarali su ga zatvorenom pesnicom i nogama po tijelu”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da, kada bi odbio da puši travu s njima, Gojko S. bi rekao Nikoli R. da ga išamara, što bi ovaj i činio.

Takođe se navodi da bi nekada Gojko S. bez ikakvog razloga rekao Nikoli R. da ustane da maltretira maloljetnika, nakon čega bi ga Nikola R. udarao po cijelom tijelu rukama i nogama.

“Jednom prilikom Gojko S. je rekao da bi maloljetnika trebalo zavezati da visi u šupi, a negdje polovinom oktobra Gojko S. je rekao Nikoli R. da bi trebalo da mu skrate kosu”, stoji u optužnici.

Kako se navodi, nakon toga je Nikola R. uzeo nož, zagrijao ga na svijeći. Potom, dok je Gojko S. držao ruke maloljetniku, Nikola R. mu je tim nožem odsjekao kosu.

U optužnici se navodi da su Gojko S. i Nikola R. optuženi da su zlostavljali drugog i prema njemu postupali na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo te da su tako počinili djelo za koje ih terete.

(nezavisne.com)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender